Svar till Linn

Ja, det är den där tyska sången som han sjunger. Den kanske inte heter så, men jag har fått för mig det. Den är på tyska iallafall. Du vet den "seriösa" sången som de brukar köra på slutet. :P Och jag tyckte det var så roligt i Uppsala när han förklarade vad som hände hela tiden. ^^

Florence Valentin till Linköping








Läste precis att Florence Valentin spelar på L'Orient 25 november. Inträde 100 kr. Antagligen 18 års gräns. Varför kan de inte spela någonstans dit jag kan gå? Florence Valentin är ett av de bästa livebanden. De lyckas få fart på hela publiken och det är så himla skön stämning. Love säger så kloka saker också som är värt att lyssna på. Ett hel mysigt band! Har dock inte lyssnat så mycket på dem senaste tiden. Inte för att musiken är dålig, jag har haft annat att lyssna på bara..

De två översta bilderna är från Peace and Love. En av de varmaste konserterna jag varit på. Den understa är från Norrköping. En av de roligaste konserterna jag varit på.

Och nu borde jag sova. God natt.


JAAA xD

Jag satt och letade på youtube efter Die Rose Im Lied, eller vad den heter. Från Uppsala. Med Ola och Per. Men jag hittade inte den. Istället hittade jag en intervju med Ola och Sylvester från 2000. Sylvester är lite allmänt söt och Ola är helkonstig och jätteflum. Kan kanske ha något att göra med powerkingen han dricker? Det är iallafall den roligaste intervjun med The Ark. Eller delar av den. Tack till "ObsessedFool" som har lagt ut intervjun på youtube!







Ta min hand så flyr vi

Nu har jag photoshop igen. Men cs3. Inte mig emot, cs3 kan jag, tillskillnad från cs4.



Kom, ta min hand så flyr vi från den här världen.


Oxelösund 17/6 2007

På grund av bilden på Ola i The Ark's studioblogg började både jag och Elise tänka på ett klipp på youtube när Ola står och pratar innan ITAFTRS, på Hultsfred. "Vi hade sytt hippieskjortor. Afrikanska tyger. Långa armar". Jag tittade på det klippet idag. Jag får gåshud. Han säger så fina saker.

Iallafall, dit jag tänkte komma var att jag blev tvungen att titta på ett klipp från Oxelösund. När Ola står och pratar innan One Of Us Is Gonna Die Young. Det är nog ett av de bättre mellansnacken tycker jag. Iallafall som jag har hört. Så jag skrev av det. 

Men vet ni vad? Det är bara, bara vid ett enda tillfälle då man kan göra allt det där som man skulle vilja göra. Det är bara ett enda tillfälle, och det är inte framtiden, och det är inte det förflutna, utan det är just nu man kan göra allt det där som man skulle vilja göra. Eller hur? Det finns ett enda tillfälle, och det är nuet, så nu har vi detta glödande lilla nu i vår hand. Nu tar vi det här nuet, och så kramar vi det och så gör vi precis allt som vi någonsin har drömt om att göra just nu. För vet ni vad? Livet är kort, livet är för jävla kort, alltså. Och för det mesta är det skit om bara tråkiga grejer. Men nu har vi det här skimrande pulserande nuet. Så nu tar vi det och fan nu gör vi det och gör det bästa tänkbara möjliga av det. Nu ska vi ha så jävla roligt. Ah gud alltså. Det finns inget tillfälle förutom just nu då vi kan göra det. För ni vet liksom, kanske till och med så att one of us is gonna die young, baby!


Sverigedemokraterna- Nej Tack



På facebook finns det en grupp som heter Sverigedemokraterna- Nej Tack. Sverigedemokraterna är ett hett ämne just nu. Många negativa röster hörs. Nästan de enda som hörs egentligen. De som stödjer Sverigedemokraterna hörs inte. Iallafall, jag läste lite i diskussionsforumet, där diskuterades det bl.a. att tv4 kommer visa SD-reklam.
TV4-gruppens vd Jan Scherman säger så här "Vi har gått igenom regler och riktlinjer och beslutat släppa fram alla partier som i sitt partiprogram stöder ett demokratiskt statsskicks grunder och lever upp till demokratiparagrafen". Aftonbladet istället tänker inte ha med SD annonser i sin tidning. Men de kommer att publicera debatt­artiklar från SD efter normal redaktionell prövning, de kommer även att upplåta plats för redaktionell granskning av Sverige-demokraterna.

Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/medier/article5808066.ab
DN http://www.dn.se/nyheter/politik/fritt-fram-for-sd-reklam-i-tv4-1.903081

Jag tycker att det är bra av aftonbladet, samtidigt som de tar avstånd från SD vill de debattera med dem. De är ett parti, som väcker många stora känslor, och för att kunna bevisa att de har fel måste de debatteras med. Visa att deras argument inte håller. Det går inte att bara bojkotta dem och säga att de är främlingsfientliga. Det kommer inte få ett slut på det här. För att få ett slut på det här måste de motbevisas.
Samtidigt kan jag inte riktigt säga att tv4 gör fel. De måste låta alla partier få plats, och de kan inte på samma sätt som en tidning debattera med dem.

Någon som tar avstånd från Sverigedemokraterna, är Soran Ismail. En av Sveriges bättre ståupp komiker just nu. På sin blogg skriver han mycket om SD, eller kanske mer videobloggar. Men det är värt att lyssna på hans tankar och åsikter. Läs Sorans blogg Här!

Jag har svårt att formulera mig, jag vet. Nu ska jag försöka hitta en film och gå och lägga mig. God natt!

Hela livet var ett disco

Oj vad många inlägg det blev idag då :)

Jag kikade in på Markus Krunegårds myspace nyss. Hittade hans musikvideo till Hela livet var ett disco, som jag inte hade sett. Men den är bra tycker jag. Titta själva!



Sedan hittade jag via youtube klippet musikvideon, med Markus kommentarer på. Ganska intressant faktiskt. Tyvärr minns jag inte riktigt vad han sa, jag lyssnade mest på hans dialekt. Och funderade över att han inte har någon dialekt när han sjunger. Men när han pratar hörs det tydligt var han kommer ifrån :) Jag brukar inte gilla om Norrköpingsdialekten, men jag får nog börja ändra mig på den punkten. Haha.

Musikvideon med Markus kommentarer
http://www.universalmusic.se/video.aspx?bcpid=27366158001&bclid=29122653001&bctid=34901238001


Bröst

Är det bara jag som tycker att rosabandet reklamen är lite läskig? Den här på blogg.se och på bloglovin.com. När man börjar skriva in användarnamn får man helt plötsligt tre par bröst uppkörda i ansiktet. Jag blir lika rädd varje gång. Jag kan inte vänja mig vid det, även att den varit där i ungefär en månad. ^^

The Ark till P&L 2010



Nu är det klart. The Ark ska spela på Peace and Love 2010 (det är svårt att skriva 2010^^)! Det ska bli så himla roligt. När vi träffade Ola i Helsingborg pratade vi lite om nästa sommar, och då lovade han nästan att de skulle komma till Peace and Love. Sen dess har jag gått och hoppats att han skulle hålla det löftet. Men inte riktigt vågat tro på det. Men nu är det klart, och jag kan se fram emot Peace and Love helt och hållet. Dessutom är Markus Krunegård klar för festivalen.

Det kommer bli en helt underbar vecka, 28 juni- 3 juli. Kanin, Pingvin, Får och förhoppningsvis många fler!

Välkomna nästan allihopa

Jag såg nyss på ett program på svt2. Välkomna nästan allihopa heter det. Idag var första delen. De pratade med Bert Karlsson om hans rasistiska åsikter och hans parti Ny Demokrati. De hade hittat citat från Bert i olika tidningar och citerade dem för honom, han nekade till allt som tidningarna hade skrivit. När de hade hittat något han sagt i tv kunde han inte neka till det, men försökte bortförklara vad han hade sagt.
I slutet pratade de med en Sverigedemokrat. Han sa att en av de största fördommarna mot Sverigedemokraterna är att de är rasister. Enligt honom var han inte rasist, men om hans son eller dotter skulle bli tillsammans med en zigenare skulle han inte tillåta det. Det skulle inte kännas bra. Rasist? Nej då. Host, host.


Igår bestämde jag mig för att jag ska använda bloggen bättre. Jag ska sluta skriva skit och skriva om intressantare saker. Inte bara klaga på allt. Skriva om vettigare saker.

Känslorna kommer dränka mig.

Jag är arg, ledsen, deprimerad, ensam, negativ, kall. Jag kan nog räkna upp många negativa ord. Fortsätta ett bra tag till. Jag vet inte vad det är, ingenting känns som att det går åt rätt håll. Snart kommer jag falla sönder. Det finns inte plats för mig. Alla har ett liv, jag platsar inte där.


Det finns dagar då framtiden skrämmer mig. Jag vill gömma mig här, slippa behöva bli stor. Livet består bara av förändringar. Än så länge har det inte varit alldeles för stora förändringar, rötterna är fortfarande inte uppdragna ur jorden. Men de är påväg upp. Om två och ett halvt år slutar jag gymnasiet. Då ska jag bli vuxen. jag vill inte, det skrämmer mig.

Jag vill gråta. Jag kommer nog gråta när jag går härifrån och lägger mig i sängen. Jag vill känna någon hålla om mig. Stryka mig över håret, krama mig. Jag gillar inte mitt liv just nu.

Kommentarer

Hey, jag gillar kommentarer. Jag vet att ni inte är jättemånga som läser, men ett par stycken är ni. Vissa verkar läsa både en och två gånger per dag också. Vad ska jag skriva för att ni ska börja kommentera? Visst är det skönt att jag får skriva av mig, men utan kommentarer blir det lätt lite tråkigt...

Lite feedback, skriver jag bra, skriver jag dåligt? Är det något jag borde tänka på? Synpunkter på vad jag skriver om?

Jag vet att bilder gör en blogg bättre, men jag har ingen bra kamera så jag tar inte många kort och de jag har på datorn är lite för välanvända..

Så liten i stora världen.

Det finns så mycket borden. Så många måsten. Men så lite jag gör. Så lite jag känner att jag hinner med. Jag vet inte vart jag vill komma. Är inte på humör för att skriva. Men det finns så mycket jag skulle vilja göra. Jag skulle vilja göra något för världen. Göra något för att få världen till ett bättre ställe att leva på. Men jag vet inte vilken ände man ska börja i. Jag känner mig så handlingsförlamad. Vad kan jag göra för att det ska bli bättre? Jag har inga pengar, inte mycket tid, inte mycket av något. Jag är dålig på att förklara. Men jag vill göra något. Kan någon hjälpa mig?



Mitt liv är bara fyllt av längtan. Längtan efter att bli arton, längtan efter nästa sommar, till nyår hos Ida, till Elise om mindre än en månad, till att vara av med ARL, längtan efter att ha pengar. Jag gör inte mycket mer än att längtar. Aldrig kan något vara perfekt.

Sockerdricka

Jag hittade till en sida jag var ganska aktiv på för flera år sedan. Sockerdricka. Det är en sida där man kan skriva, skriva vad som helst. Dikter, noveller, dagboksinlägg och så vidare. Jag tror jag blev medlem i sjuan. Egentligen måste man vara 15 för att bli medlem. Jag var busig och skrev att jag var 15, då var jag 14. Det var mest dikter jag skrev där. Eller dikter vet jag inte om det var, snarare korta texter med meningslöst svammel. När jag läste igenom dem igår blev jag rädd, rädd för mig själv. Jag hade världens mörkaste tankar när jag gick i sjuan, och större delen av högstadiet. Olycklig kärlek, deppression och självmord var det som fyllde min hjärna. Jag fick ta mod till mig och tvinga mig att läsa dikterna igårkväll. Naivt, barnsligt och töntigt, samtidigt som mörkt, deppigt och läskigt.

Visst har jag mina mörka sidor nu, men det mörka har blivit ljusare. Och det är sällan jag faller ända ner nu. Men jag ska nog försöka lägga upp någon gammal dikt därifrån här på bloggen lite då och då.

Skrev lite förut idag. Mörkt och deppigt, som vanligt.

Kan någon förklara för mig varför det är så kallt?
Kan någon förklara för mig varför jag fryser så?
Jag sitter ju vid elden, jag kan känna värmen från lågorna.
Lågorna som slickar upp minnena från förr.
Men värmen är bara på ytan, innanför skalet är det kallt.
Istid, värmen kan inte tränga igenom skalet.
Det har varit kallt så länge nu. Kroppen har vant sig.
Vant sig vid kylan, vant sig vid att klara sig själv.


Sluta göm dig solen, vi vet att du finns där bakom!

Jag börjar tröttna på att blogga. Det enda jag gör är att gnälla på allt. Kanske är det för att det är höst. Jag har alltid haft fobi för hösten och mörkret. Jag ska försöka skriva lite mera roligt.

Nu har ännu en dag gått utan att vi har fått en enda liten skymt av solen. Jag har sovit länge, och är trött. Så himla trött. Kanske är det mest psykisk trött. Jag är trött på allt, inget är roligt just nu. Tårarna är inte långt borta. Ingenting speciellt händer, allt är bara lika grått och trist hela tiden. Kan någon komma och ge mig lite färg? Vad som helst, förutom den här jävla trista gråskalan som bitit sig fast! Allt blir så grötigt och det är svårt att urskilja detaljer. Färgsprakande fyrverkerier.

"Du kallar mig pucko när jag frågar vad du ser i en sån som mig" - Markus Krunegård (minns ej vilken låt, men någon från de senaste två albumen)

"Jag gillar förändringar, för jag har så svårt att leva i nuet" - Jag


Lev som en gris, dö som en hund. Prinsen av Peking.

Nu är det lite mer än en vecka sen Markus Krunegård släppte sina två album. Redan första dagen fanns de ute på spotify. Så jag har lyssnat en del på de båda albumen. Inte jättemycket, men litegrann. Det har inte varit något som fastnat ordentligt.

Det albumet jag såg fram emot mest var Lev som en gris, dö som en hund. Jag gillade titeln, och beskrivningen lät intressantare, suggestiv, progressiv & mastig, och skitig är ett ord jag hört om den också. Kanske därför jag blev lite besviken på den skivan och lite överraskad av Prinsen av Peking. Inte jätteöverraskad, men den skivan som var bäst.

En av de, enligt mig, bästa låtarna på albumen. Fel på Hjärnan, här live från Popcirkus förra vintern.



Jag säger som de flesta har sagt, hade han gjort ett album hade han fått ihop ett album med tio-tolv superbra låtar. Nu får man leta fram de bästa låtarna bland mycket skit. Men det är Markus, och på något sätt gillar man honom även att han gör mycket skit. För han gör bra saker också. Musik som är så himla bra så man står med hakan nere vid knäna. Ett citat från en gammal The Ark dokumentär snurrar i huvudet. De står och läser en recenssion, där står det "Man behöver inte alls vara bra för att vara bra, The Ark tillexempel är inte alls bra, men väldigt bra ändå." Och det stämmer in på Markus. Även om man inte gillar alla låtar, så gillar man dem iallafall. Han har mysig röst och intressanta texter. Men ofta gör musiken låten lite tråkig. Det skulle behövas lite variation ibland. Eller ibland är det för mycket text. Han försöker klämma in så mycket text att han glömmer bort musiken ibland.

Guldkornen från hans album är: Fel på hjärnan och Allt gör mindre ont senLev som en gris, dö som en hund. Hela livet var ett disco, Isande diskant, Dålig på vardag och Ingenting är vettigt 03:30Prinsen av Peking.

Ibland ska även jag ha tur

Jag har tur Elise, du är min tur. Jag har levt länge utan att veta om dig, nu är du en stor del av mitt liv och jag hatar att det är så långt mellan oss. Men kanske det är bra, för då har vi extra roligt när vi träffas. Även att vi har känt varandra i bara snart två år känns det som att jag inte klarar mig utan dig. Våra sms, våra samtal som inte kan ta slut. Att vi kan säga halva meningar och vi förstår vad vi menar. Jag älskar dig, mitt barnbarn <3




Förlåt att jag inte kommer upp i veckan Ida, men ni får ha så roligt. Så är det när det är långt och vissa har ingen fungerande ekonomi. Men jag kommer iallafall till nyår. Då får vi ha roligt.
Jag älskar dig mitt barn, du är också en så stor del av mitt liv. En stor del, som jag inte kan se mig själv utan. Nu pratar vi inte längre lika ofta, men fortfarande är det så mysigt att prata med dig. Det är långt mellan oss, men ändå känns det som att vi är så nära när vi pratar. Min söta boden bo <3




Titta deras bloggar, de är iallafall intressanta. Elise, Ida

Vart har solen försvunnit?

Solen har försvunnit, jorden har invaderats av stora gråa moln. Hejdå solen, tack för tiden vi fick tillsammans. Världen kommer långsamt svämma över av vemod, deppighet och tårar. Det finns inget bra vi kan få ut av det här. Men finns det någon mening med att försöka bryta igenom de stora gråa molnen? Jag är rädd för er, ni ger mig panik och ångest. Ni tar mitt syre, ni gör det svårt att andas. Det måste finnas ett sätt att bryta igenom det här.


Jag är deppig, och trött. Jag orkar inte riktigt. Tack för din kommentar Elise. Jag borde ta tag i mitt liv. Det är mycket jag borde, men lite jag egentligen orkar ta itu med.

Jag har fastnat för en låt med Scouting For Girls. James Bond. Tyvärr kan man inte bädda in den riktiga musikvideon, men den är ett tips. Istället får ni ett klipp med texten istället, hm mycket roligare..



Nu borde jag gå och göra mig iordning, vi ska få gäster ikväll..

Praliner, mm

Vi städade i kondis idag, inte så värst roligt. Men eftersom det är lov nästa vecka rensade vi även i kyl och frys. Vi hittade några praliner vi fick äta av, mm. De var fyllda med någon kolasmet, smakade ungefär som mormors julkola. Och det är nog något av det godaste jag vet!

Matteprov idag, det gick väl sådär. Två uppgifter som jag inte hade en aning om hur man skulle lösa. En g uppgift och en vg/mvg uppgift. Jag hade verkligen inte en aning. 0,13x+8,25>10+0,05x ?

Igår hade jag kallköks prov, praktiskt och teoretiskt. Det praktiska var ganska roligt, jag gjorde bakad potatis med kycklingröra och en sallad. Riktigt mumsig kycklingröra! Teoretiska provet gick sådär. Men åt det bättre hållet tror jag. Sen fick vi glass, jag fick sockerchock. Något som våran engelsklärare inte uppskattade när jag var rastlös och okoncentrerad. Men jag hade roligt ^^

Ola Salo- mellan träd och plast

Jag har en... darrig känsla. Jag vet inte om den är lycklig eller om jag vill gråta. Jag läste nyss att Ola Salos film kommer ha världspremiär i Växjö i januari (läs det här). Antagligen kommer jag inte lyckas komma dit. Men jag vill så gärna! Elise? Ida? Filmen om Ola Salo kan man bara inte missa. Jag har längtat efter den typ hur länge som helst. Minns inte längre när det var jag fick reda på att det skulle bli en film.

Jag är besviken/ledsen eftersom jag inte har någon möjlighet att få höra Lema Sabachtani på lördag. Och den vill jag så gärna höra någon gång. Det är en av de coolaste sakerna med The Ark, att de gör så otroligt mycket. Vilket rockbands medlemmar har ett sammarbete med en pianist? Sätter upp klassiska musikaliskaverk (eller vad heter det?), börjar måla tavlor, är med i operor m.m? Jag älskar The Arks bredd. Det bästa är att allt de gör blir ju fortfarande bra!

Mitt huvud känns som ett tuggummi som någon tuggat för länge på och sen lindat in i väldigt mycket bomull. Dagen har varit himla jobbig. Teoretiska lektioner hela dagen, förutom idrotten, basket och sen cykel för mig. Fick iallafall tillbaka massmedia projekten, MVG-. Tror det var mycket tack vare mitt samtal med Elise, tack så mycket mitt älskade barnbarn!

Nu ska jag sova, godnatt

Tell me this night is over

Jag har ett tryck över bröstet och en kall klump i magen. Tårarna trycker på. De börjar bli många nu. På något sätt måste de ut snart. Jag måste lätta på trycket snart. Annars kommer jag falla sönder. Allt är jobbigt. Det enda som får mig att må lite bättre är The Ark's studioblogg. De verkar ha roligt. Den gör att det går att se nästa år. Det är inom räckhåll nu.

Jag saknar dig också Elise. Imorgon är det en månad kvar tills jag åker till dig. Jag längtar! Jag vill träffa dig nu! Sötaste barnbarn Kanin <3

Det finns så många människor jag älskar, och många av dem som jag saknar. Vissa finns i bakgrunden, vissa är på väg ut, vissa är nära. Jag är dålig på att hålla uppe kontakten. Kanske är det så att vissa tillhör en förgången tid, vi kanske inte har mer att säga till varandra.
Det jag ville säga är att det är många som betyder så himla mycket. Även om jag är kass på att visa det. Det är inget jag är stolt över, men det är så jag funkar. Nu är det höst och det är inte min bästa tid, jag behöver er! Jag ska försöka finnas för alla också. Jag försöker göra vad jag kan. Jag försöker vara glad, men ser ni en tår långt in i mitt öga, eller en sur min, bli inte rädda. Stå kvar hos mig, snälla, det blir bättre.

Maybe you all would consider it a joke
If I say that I hate myself
But now and then
When I look into the mirror
All I see is a big mistake
-And wouldn´t you
Well, I just wanna be fun
Just wanna be the one
Who makes you smile

Händelser från förr.

För en månad sen såg jag Ola Salo och Per Tengstrand i Uppsala. "The Lieder Of The Pack". Så himla vackert och underbart. Jag längtar tillbaka.

För 5 år sedan blev en liten pojke och en äldre kvinna mördade i Linköping. De var på väg till skolan/jobbet. Fortfarande har mördaren inte hittats. Jag minns en bild på en ambulans, det var den nya ambulansen. Jag minns att min syster lärare bodde nära gatan där det hände. Nu tänker jag inte längre på morden, men självklart var det något som skakade Linköping. Självklart blev man lite rädd, lite försiktigare.

För 30 år sedan bestämde socialstyrelsen att Homosexualitet inte längre skulle klassas som en psykisk sjukdom. Sedan dess har det hänt ganska mycket. Vi är en bra bit på väg till ett jämnställt samhälle. De har fått rättigheter, det senaste, samkönade får ingå äktenskap.
  Homosexualitet är ingen sjukdom. Det handlar om kärlek, skit samma vilket kön personen har som man blir kär i. Kärleken kan vara lika stark iallafall. Se inte homosexualitet som en sjukdom- Se det som KÄRLEK!
  Minns att min syster berättade att de hade haft besök av en person från Jehovas vittnen. När klassen diskuterade med den personen sa någon av min systers klasskamrater: Jag känner medlidande för homosexuella, de är ju sjuka.
  Det är 30 år sedan homosexualtitet slutade klassas som en sjukdom- har vi inte kommit längre?

Trevlig helg

Helgen har varit väldigt rolig. Hanna var med hem i fredags, jag fick helkroppsmassage i 1,5 timme. Hon hittade en muskelknut i min arm, där har jag ont nu. Igår var det tjejkväll hos Lovisa, mycket trevligt. Nu är jag hemma, och njuter av ensamheten. Inte det att det inte var roligt, men jag behöver lite ensamhet.

Mår inte så bra just nu, känns som att det är mycket som händer och jag känner mig inte längre helt bekväm. Jag är trött. The Arks studioblogg gör att jag orkar. Nästa år kommer bli underbart.

Låång vecka.

Imorgon är det äntligen fredag. Ska bli så skönt att det är sista skoldagen den här veckan. Redan i tisdag var jag trött så jag ville dö och kom fram till att den här veckan skulle bli lååång.

Idag hade vi projekt och företagande, en kurs som jag aldrig ser fram emot. Idag fick vi tillbaka proven och han skrev upp på tavlan hur många som fick IG, G, VG och MVG. Sen frågade han om vi hade förslag på förbättringar. Jag sa att jag tyckte att vi skulle få läsa lite mer själva i boken. Självklart när han pratar med någon av oss elever börjar han prata om något helt annat. Och vi tjaffsade med honom hela lektionen, mest jag. Jag blir så arg! Resten av dagen har jag gått runt och varit förbannad. Men det går inte att kommunicera med den läraren! Det tycker jag är ett krav man kan ha på en lärare, att den ska kunna prata och FÖRSTÅ svenska språket. Men så får man inte säga, för det är disskriminerande mot invandrare, de måste ju också få jobba. Ja, visst, men det går inte att vara lärare om man inte kan lära ut så elverna förstår!

Det enda som är bra idag är att Markus Krunegård släppte sina album igår, så jag ska lyssna igenom dem på Spotify idag. Tyvärr verkar det vara som jag trodde (iallfall om man ska tro Extra Östergötland), att vissa låtar är helt underbart bra och vissa förstår man verkligen inte varför han skulle ha med. Men ändå är det något som trollbinder en när man lyssnar på honom.

Faddergalan

Nu är jag klar. Jag ringde Elise för att få lite hjälp med några frågor om insamlingsgalor eftersom hon varit med på faddergalan. Det jag tänkte skulle vara ett snabbt samtal blev 47 minuter. Men vi pratade nästan bara om insamlingsgalor (förutom när pappa kom och slog mig med ett skohorn ^^)

Iallafall så pratade vi om att hon hade intervjuat några under faddergalan. Bla Kevin Borg. När jag satt och tittade på de intervjuerna, hittade jag ett reportage med Amanda Jensen när hon åkte ner till Ecuador. Riktigt gripande, jag fick en klump i magen av det.

 

Nu ska jag skriva klart planeringen till kallköket. Sen blir det God Natt!


Plugg, återigen plugg.

Den här kvällen kommer också bli plugg, plugg, plugg. Känns som att jag inte gör annat. Idag ska jag knåpa ihop ett recept till bakadpotatis med kycklingröra och skriva klart en uppgift för högre betyg på samhällskunskapen. Eller skriva klart, börja skriva är mer rätt.

Bara att börja,

(Imorgon kommer jag ha ordentlig träningsvärk i vaderna pga tåhävningar, jag läste en novell av Jonas Gardell idag, ett citat därifrån kommer imorgon, imorgon släpps Markus Krunegårds två album)

Kommer kanske ett inlägg när jag inte orkar mera plugg :)

Tack för idag

Nu är jag klar dit jag tänkte att jag skulle hinna idag. En kvart till godo. Känns bra. Det var ganska roligt faktiskt när jag väl kom igång att skriva. När jag väl börjat tänka så går det snabbt att skriva ner vad jag tycker. Det går av bara farten. Just nu känns det lite som i högstadiet då jag alltid sköt upp allt till sista stund och fick sitta halva nätterna för att hinna klart. Nu går jag och lägger mig senast elva även om jag är överöst med plugg. Tänker att det fixar sig säkert.

Bara för att jag var den första att följa The Ark's studio blogg på bloglovin ^^

Ha en trevlig natt allihopa, nu ger jag upp. God natt!

En liten paus i plugget

Nu har jag kommit igång med renskrivningen till massmedia projektet vi har i Samhällskunskapen som ska vara klart på torsdag. Det är faktiskt riktigt intressant när man väl börjar. Först tyckte jag att det var svårt och jobbigt, det var mycket tycka själv, men nu flyter det bara på. Jag har läst en lång artikel som pulbicerades i fyra stora tidningar 1999 där de hängde ut många nazister och medlemmar i mc-gäng. Mycket intressant. Nu ska jag skriva om mediaknep. Inte lika intressant. Bara avskrivet från boken, typ.

Något som gjorde mig väldigt glad var att The Ark's studio blogg är uppe nu! Ska bli kul att läsa, hoppas bara att de uppdaterar ganska mycket iallafall.

Något som gjorde mig mindre glad var att facebook inte funkar för mig, det går inte att logga in. Mystiska sida. Men tur är väl det egentligen. Jag står fortfarande fast vid att det är töntigt. ^^

Kom nu ketchup så går vi! (Jonas Gardell)




Det var en gång två tomater
som gick på en väg.
Då blev den ena överkörd.
Då sa den andra tomaten: Kom nu ketchup så går vi!

När jag var riktigt liten hörde jag vitsen om tomaterna. Den
öppnade en helt ny värld för mig. Det var en sådan fantas-
tisk historia – rolig, drastisk och hemsk på samma gång.
Två tomater gick på en väg. Bara det är ju roligt, att tän-
ka sig två tomater som traskar på små spinkiga ben.
Jag såg också framför mig ögon, näsa, mun på tomaterna
och kanske en liten hatt på huvudet. Och så kom bilen,
wrooom, alltid en lastbil med flak, jag minns att den var vit.
Lastbilen mosade den ena tomaten och fortsatte likgiltigt
ut ur historien utan att stanna. Den var bara en stor, obe-
veklig makt som råkade passera och utan att tänka på det
eller bry sig det minsta krossa det som kom i dess väg.
Den andra tomatens replik till sin överkörda kamrat är
både förskräcklig och sann och underbart humoristisk:
”Kom Ketchup, så går vi!”
Först kan man uppfatta repliken som rå och hjärtlös.
Kompistomaten är ju söndermosad. Hur kan man säga nå-
got så grymt till någon som krossats fullständigt?
Men om man tänker lite mer på det så överger inte den
oskadade tomaten sin vän, trots olyckan. Han vänder sig
om och erkänner det som hänt, accepterar det som måste
accepteras, och använder humorn som ett sätt att gå vidare.
Och det är inte bara han själv, den oskadde, som går vidare.
Han uppmanar också sin tomatkompis att resa sig
upp och fortsätta.
Inte längre som tomat – den överkörda tomaten är alltför
mosad, alltför förändrad för att någonsin kallas tomat igen
– utan som något annat som också är okej att vara: Ket-
chup!
Kom Ketchup, så går vi!
Bli inte kvar här. Res dig upp och gå! Du är inte den du
förut var, det kan du aldrig mer bli. Livet har farit fram med
dig, och livet är en vit lastbil som passerade i all sin makt
och vrede och mosade dig sönder och samman, men du
finns fortfarande, du andas ännu. Jag står här och väntar
medan du hämtar andan, så går vi vidare tillsammans.
Så slutar den första roliga historia som jag någonsin hör-
de, och som förändrade och stakade ut mitt liv.
Kom Ketchup, så går vi!
- Jonas Gardell


Nu har jag faktiskt pluggat

Jag satte mig faktiskt ner och pluggade efter mitt förra inlägg här. Samhällskunskap, massmedia. Jag svarade på några frågor om krig och media och sedan tänkte jag renskriva. Men eftersom mina svar var så flummiga skulle jag kolla upp en artikel som aftonbladet, svenska dagbladet, expressen och dagens nyheter publicerade 1999. En tolv sidor lång artikel. Himla intressant, men också så himla läskigt med nazism.

Här kan ni ladda ner artikeln

och här kan ni läsa en artikel om den artikeln


Ja, jag ska försöka få in fler bilder i mina inlägg.

Imorgon är en ny vecka, det kommer hända lite under veckan. Markus Krunegård släpper två album. The Ark's nya officiella hemsida och förhoppningsvis ska The Ark börja blogga lite smått. :)

Hej, jag är bra på att skjuta upp saker

Att gå en så här slapp linje på gymnasiet har sina nackdelar. Jag har blivit pissdålig på att plugga. Men väldigt bra på att hitta undanflykter och skjuta upp saker och ting. Jag borde ha pluggat hela veckan, inte mycket har blivit gjort. Igår tänkte jag hinna plugga litegrann, jag gjorde en matteuppgift. Idag när jag kom hem från Anca (senare än jag tänkt) tänkte jag plugga, jag hann räkna en matteuppgift sen följde jag med och handlade, för att få övningsköra. Jej, vad jag är bra på att plugga. Och nu är klockan snart halv sju, istället för att börja plugga direkt när jag kom hem sätter jag mig vid datorn. Jej me. Men nu när jag haft mycket att plugga en tid har jag tränat lite mer och hållt mitt rum någorlunda i skick.



Love will never find me

God morgon

Ser inte alls konstigt ut att dagens andra inlägg heter godmorgon ^^

Imorse vaknade jag tio i sex, jag hade glömt stänga av alarmet på mobilen. Eftersom jag var för trött för att gå på toa innan jag somnade igårkväll var jag självklart jättekissnödig när jag vaknade. Jag låg och funderade ett bra tag på ifall jag skulle gå upp och kissa, men kom fram till att jag inte skulle somna om ifall jag gick upp. Så jag somnade om istället. Och det här är jag stolt över, jag vaknade inte förrän halv tio igen! Det är rekord för mig, jag brukar vakna runt sju nuförtiden, och sen ligga och dra mig en timme ungefär. Tror att jag faktiskt behövde sova. Jag är trött jämt nu.

Idag ska jag försöka plugga, och cykla en stund. I eftermiddag ska jag till Anca och ha filmkväll eller något åt det hållet. Ska bli kul :) <3 Nu ska jag ut och gå en sväng i höstvädret. Hejs!

Good bye Lamont

Det här meddelandet finns nu att läsa på Lamonts hemsida:
Hi All! First of all we would like to apoligize for not telling you this earlier, but as many of you probably have guessed, we've decided to quit the band. Last summer we decided to take a break, and during this last year we all got different focus. It didn't feel right to continue with the band since it wasn't the number one priority, so we decided to not start again. We would like to thank all of you who followed our carrier and supported us! We're so happy that so many of you enjoyed what we did! We had the time of our lives because of you! Thank you! Until next time... //Lamont

Måste säga att jag blev lite ledsen när jag läste det. Jag gillar deras musik, den gör mig glad, jag mår bra av att lyssna på dem. Jag har bara sett dem live en gång, som förband till The Ark (förvånande va?^^) Och jag har velat se dem live någon gång igen. Men måste säga att jag inte blev helt förvånad, med tanke på att det är över ett år sedan de uppdaterad sin hemsida, och innan dess hade det gått ett bra tag också.
Istället får man glädja sig med att Markus två album släpps om fyra dagar, och att vi snart får se The Arks nya hemsida :)


Ny design

Nu har jag bytt design. Får se hur länge jag har den. Jag vet inte riktigt om jag gillar den eller inte. Jag har lite fobi för brunt- även att brunt är ganska fint, på sitt sätt. Men det blir väldigt tråkigt med brunt. Fast det passar rätt bra nu till hösten iförsej, till bilden också. Även att headern inte är den bästa. De är lite för suddiga.

Nej jag kommer nog inte ha den här designen så jättelänge. Men ett tag iallafall :)

(Elise, sökrutan! den är lila, var hittar jag den koden?)

Äntligen lite fart!

Och nu äntligen är inte blogg.se lika segt längre! Grattis eller något. ^^ Jag har inte riktigt haft ork att skriva, har inte haft så mycket att skriva om. Så när det ändå är så segt har jag verkligen ingen lust att skriva. Får se om det blir mera nu.

Idag gjorde jag och Becka bagels. Tog väldigt lång tid, inte bra när alla ska använda degblandare samtidigt. Så vi hann inte mer. Eller jag gjorde barn också (i marsipan, till en dop-tårta). Och rullade ut chokladbröd. Det är nog en av de äckligaste kakorna. Eller "småbröd" om man ska vara riktigt rätt. Jag tycker annars om choklad, men inte så. Det är bara äckligt. Ni vet sånna som ser ut som kolakakor fast med choklad och sen pärlsocker på. Torrt och vidrigt. Inte ens degen är god.

Efter skolan gick jag, Anca och Hanna på stan. Jag skulle hitta sånna där pinnar till planscher, vi gick runt i nästan alla tänkbara affärer- tillslut frågade jag i en affär och hon tipsade om Gallerix. Vad jag kände mig dum då. Det är ju nästan självklart att det fanns på Gallerix. De säljer ju typ bara tavlor och planscher. Sen köpte jag en mascara och så satte vi oss och fikade. Varm choklad med marshmallows i. Mums vad gott!

Bra nyheter på en dålig dag!

The Ark will enter the recording studio next week and hopefully some sort of Blog/Studio Diary will be up and running as soon as possible. Im pleased to say that a new official website is also in the making.

The band also sends their best to all of you out there! They are rehearsing their new songs as i write this, yeehhaa!

/Fredrik

Äntligen säger jag. Jag kan inte säga hur mycket jag längtar efter det nya albumet! Och hoppas att bloggen kommer bli av och att de skriver mycket i den! Jag längtar, längtar, längtar. <3

Och en ny hemsida är nästan på tiden. Den är inte den bästa av hemsidor. Eller inte uppdateringen iallafall. Texterna till Prayer For The Weekend finns inte ens ute där än. Det är något konstigt med det albumet. Det finns inte ute på Spotify heller. Jaja.

Jag drömde om Ola inatt förresten. Han och Per skulle ha en konsert här i vår lilla by, och jag och jag tror det var Elise också skulle gå på den. När vi snart skulle gå dit konserten skulle vara kom Ola in genom ytterdörren när jag springer ner för trappan som är mittframför våran ytterdörr. Jag får en snabbkram, som om vi kände varandra (?). Sen går vi upp och sätter oss vid matbordet, Elise sätter sig där också och vi börjar prata om The Ark. Ola var jättesöt och snäll. Just det, han hade kläderna som han hade i Sundsvall förra året, guldiga byxor och en kort guldig jacka. Vi pratade om lite allt möjligt som hade med Ark att göra, sedan frågar jag honom om han inte kan ha änglavingarna nästa turné, för han är så snygg med dem. Han skrattar lite och säger att han ska fundera på det. Sedan tror jag det var dags för Ola att ge sig iväg för konserten, så han springer iväg (hm, känner jag igen det? ^^) och jag vaknar upp, självklart.

Det var en mysig dröm. Förstår inte varför jag vaknade, för klockan var bara fem. Men jag somnade om och drömde om bananer, när jag vaknade trodde jag verkligen att vi hade bananer hemma. Så när jag gick upp och skulle hämta en banan ur fruktskålen blev jag jättebesviken.

Idag gjorde jag skum på Choklad & konfektyr, med smak av Jens. Krusbär. (lät inte perverst, det är bara så att Jens är ett krusbär, det vet väl alla? :P ) I form av skor och traktorer. :)

Ny header

jag har suttit och pillat på en ny header. Men vet inte om den är klar än. Jag tyckte den blev ganska fin, men vet inte om den är lite tom.



Vad tycker du? Ska det vara något mera?

Jag har klippt från den här bilden. Måste säga att jag verkligen älskar den.

Tack så jättemycket för Interlude Hanna!


Aj aj igen och lycklig

Nu har jag ont igen. I benhinnorna. Inte ont som förut. Utan mer rastlöst ont. Det kanske lät konstigt. Men det gör ont på något sätt så jag inte kan vara stilla.

30 december åker jag upp till Ida för att fira nyår. En nyår med sötaste barnet och riktig snö. Fast, nyår är väl ända tiden det brukar vara någorlunda snö här. Men det ska bli så roligt att åka till Ida igen. Blir mycket träffa söta barnet nu. 20 november hos Elise, nyår hos barnet och februari hos Elise.

Jävla benhinnor. Det blir aldrig bättre! Får väl lära mig att leva med det.


Besatt

Interlude har gjort mig besatt på riktigt. Hjälp mig! Jälva Ola och resten av Ark. Vad jag vet har ingen fått något svar på vad de viskar. Jag vill veta! Någon som har Interlude baklänges, eller vet något program som kan spela upp baklänges, som inte kostar något?

Jälva Ola och The Ark..

Tanke från idag

"Jag ser inte livet i svart och vitt, jag ser livet i svart och rosa" // Grynet

It takes a fool to remain sane

Har inget att skriva om idag egentligen. Jag hörde premiär spelningen av Kents nya singel Töntarna, vet inte vad jag tycker om den. Jag har träningsvärk. Hade prov i Projekt och Företagande, gick nog åt helvete. Har börjat förstå lite matte igen. Jag har återupptäckt Queen lite igen.

Far kom förbi och berättade att han hade tittat på Rapport. Det var ett inslag med några tjejer som satt och spelade gitarr och pratade om att de inte fick någon A-kassa eller något sånt.  En av tjejerna (eller kanske bara var en tjej, har inte sett det själv) hade massa tatueringar på iallafall en arm, en av tatueringarna var text, det stod It takes a fool to remain sane. Tufft säger jag. Ska se om jag hittar inslaget.

Nu ska jag titta på webtv från moderskeppet om textur i text tror jag det var. Hare' gött.

Kanelbullens dag

Har du ätit många kanelbullar? Jag har ätit alldeles för många idag. Så blir det när man bakar. Bullar är godast nybakta, så man måste ju äta så många man hinner. Höhö. Gjorde två kransar också. Dem fick jag mycket beröm för av pappa. Så jag känner mig duktig. Han skryter nästan dagligen om hur duktig han är på att klippa kransar, så jag känner mig stolt. Gjorde också olika sorters bullar. Snäckor, knutar och några som jag tror heter typ solskensbullar. Solskensbullarna ska man egentligen ha en klick vaniljkräm på i mitten, men jag skippade det.

Här kommer receptet, jag lovar pappas recept är några av de godaste bullar som finns!



Pappas bagarbullar (64 st)

1250 g vetemjöl
250 g margarin
250 g socker
500 g vatten
50 g sötjäst
5 g kardemumma
5 g salt

Bäst blir det om du har en degblandare med degkrok.  ca 210 grader ca 7-8 minuter i varmluftsugn. Något varmare i en vanlig.

Häll i vetemjölet i degblandaren, häll i alla ingredienser förutom vatten och jäst. Smula ner jästen i en del av bunken där det inte ligger salt eller socker. Häll på vattnet (som tas från kranen, så varmt som möjligt), inte direkt på jästen. Kör i gång blandaren på låg växel och låt den gå någon minut tills allt blandat sig. Höj sedan till två eller tre och låt gå 4 minuter eller mer.

Låt degen jäsa i ca 20 minuter. Ställ gärna bunken på spisen och sätt på ugnen så den står på ett någorlunda varmt ställe. Under tiden degen jäser kan du göra remonsen.

Lägg degen på ett bord och dela den i fyra delar. Kavla ut så mycket som möjligt, mest på längden. Bred på mycket remons, se till så det är ända ut i kanterna. Rulla ihop och kubba i 16 bitar och sätt på plåt. Lägg över en handduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Gör likadant med alla fyra bitar.

Remons

1 dl varmt vatten
2 msk kanel

150 g margarin
150 g socker
150 g mandelmassa

Bäst blir det om du kan blanda den i en blandare med vinge.

Häll i vatten och kanel och blanda. Låt den gå på låg växel och häll i sockret och lägg i mandelmassa och margarin i småbitar. När det blandat sig, låt den gå minst 5 minuter på ganska hög växel.

Remonsen blir ganska rinnig, jag har inte testat men det går att minska mängden vatten. Så länge kanelen blandar sig går det bra. Funkar säkert med bara 0,5 dl.

Isn't it obvious?

Jag har fastnat för en låt med Erik Hassle. Isn't it obvious. Den är så himla fin. Jag knarkar den, dygnet runt. Det är bra med spotify. Det dåliga är att jag bara kan lyssna på den på datorn.

Det konstiga är att det verkligen inte är musik jag brukar lyssna på. Så mycket pop det kan bli nästan. Men Erik känns så mycket ärligare än annan pop. Jag vet inte, skriver han låtarna själv? Det låter ju som det. Och det är nästan ett krav på de jag lyssnar på, att de skriver själva. Iallafall till stor del. Han lyckas iallafall låta som att det är han som skriver. Och det är så fina texter.



I spend time to try to get to know you
As life passing by, I show you my heart
I couldn't be my true

I spend trust, despite of everything that I've lost
I put my trust in you, isn't it obvious that I do love you?

If holding hand is too discreet
Let's make out in the middle of four street
If this flowering just ain't enough for you
Help me god to tell me what to do
Couldn't be more true, isn't it obvious that I love you?

I get down on my knees to get you walk and run
And to please your need to be connected with me
In everyway you can

If holding hand is too discreet
Let's make out in the middle of four street
If this flowering just ain't enough for you
Help me god to tell me what to do
Couldn't be my true, isn't it obvious that I love you?
Isn't it obvious that I need you?
Isn't it obvious that I love you?
Isn't it obvious now?

Couldn't be more true
Isn't it obvious that I love you?
Isn't it obvious?


Varning, deprimerat inlägg.

Just nu sitter jag och lyssnar på Erik Hassle och tycker synd om mig själv för att jag har suttit hemma både fredag och lördag två veckor i rad nu. Jag vill ha något att göra! Jag känner mig bara så ensam. Kallt är det också. Att typ ingen är inne på msn och pratar med mig (för alla andra har mycket roligare och intressantare liv än vad jag har) och att mamma och pappa bråkar med min bror gör det inte bättre.
Mamma säger att jag är väldigt sur nuförtiden. Ja, jag är nog det. Samtidigt som jag inte klarar av att vara ensam flyr jag från de människor som jag kan umgås med nu. Men jag har ingen lust att sitta och titta på tv med mina föräldrar. Jag vill träffa mina vänner.

Jag vill känna mig älskad. Jag vill känna någon hålla om mig. Inte vara ensam jämt, ha någon att dela livet med. Men vem skulle någonsin kunna bli kär i mig? Just nu känner jag att mitt självförtroende är i botten.

Höstdepression, I hate you, leave me alone.

Of all the lonley people I wanna be loved by you
- Wanna be loved, Erik Hassle


Näe det här är nog inte min dag

Sara svarade inte på sms så jag blev tvungen att följa med till båten idag. Inte för att jag kände för att cykla i spöregn men iallafall. Det var svinkallt vid hamnen. Som tur var blev vi klara ganska snabbt. Efter det åkte vi till skivlagret för jag hittade en LP igår som jag ville ha. Till idag hade de sorterat om bland LP skivorna och hade bara skit. Såklart fanns den inte där, om de bara hade plockat bort den eller om någon hade köpt den vet jag inte.



Imorse såg jag på Rent. Den är så underbar. Jag satt och storgrät i slutet. När Angel dör.
Den handlar om några vänner i New York som bor i ett rivningshus. Många av dem har aids, och de kämpar med sjukdomen och mycket annat. Jag tycker att den är bra, för den visar att även att man har aids, man inte har några pengar och bor i ett rivningshus så kan livet vara bra iallafall. Den visar att även att mycket går mot en så finns det kärlek. Om ni kan, titta på den!


Ja, jag är nog dum i huvudet.

Jag satt precis och försökte räkna lite matte. Jag är på en sida som kallas "utmaning". Och utmaning är det. Jag fattar ingenting. Eller jag tror jag fattar, räknar och det blir total fel. Och jag fattar inte vad det är jag har gjort för fel. Just nu känner jag mig totalt dum i huvudet, alla siffror snurrar bara runt, runt i skallen på mig. Förr brukade jag tycka att jag var bra på matte, något som talar för det är att jag faktiskt fick MVG i matte A också. Det får mig att känna mig ännu mer dum i huvudet. Att jag som fick MVG i matte A inte ens kan klara lite svårare G uppgifter, typ. Gaah!

RSS 2.0