Skam

I Olas sommarprat från 2003 pratar han om skam. "Skam är det mest signifikativa beteendet för normala människor. Skam är det tecken vi normala människor utbyter för att försäkra varandra om våran tillförlitlighet. Vårt värde som mentalt fullt utrustade. Vår värdighet." "Att vara normal är att skämmas."

En stor del av hans sommarprat från 2003 handlar mycket om skam, värdighet och lust. Alla normala människor skäms. För att visa att vi är normala, för att visa att det går att lita på oss.
  Just nu går jag på gymnasiet, livsmedelsprogrammet. Det är något av det roligaste jag har gjort. Det är härliga människor, bra lärare och jag får hålla på med det jag en lång tid innan trodde att jag ville göra. Och att vara i bageriet, konditoriet och kallköket är verkligen något jag vill hålla på med! Ändå känner jag mig trängd, och instängd. Jag rättar mig in i ledet, får mina åsikter och tankar att vara som de andras för att inte uppröra någon, och skäms för de saker som kan ses som onormala.

För vissa kanske jag ser ut som en person som är lite smått galen, att jag gör precis som jag känner för. Kollar man noga, och från insidan är jag blyg, och livrädd för att inte bli accepterad. Men jag jobbar på det, jag jobbar på att verkligen vara en idiot. Kanske inte på det sätt jag trodde från början, ingenting slutar någonsin som man planerade från början, men en dag kommer jag vara en idiot.

Det finns en låt, som många kanske redan har förstått att jag lite halvt tänker på. Det kommer alltid vara den låten som jag anser vara världens bästa låt. Nämligen It Takes A Fool To Remain Sane. Den kommer alltid vara speciell för mig.


Jag är en av dom

Jag är en av de som aldrig kommer kunna se hela lyckan. Jag tillhör dem som först och främst ser det negativa. Det tar tid att bygga upp en mur, och jag bygger och bygger för att ingen ska se. För att det inte ska finnas något hål att kika in igenom, så att ingen ska få se den trasiga insidan. En mur som kan skydda mig mot blickar jag inte vill ska se. Skynda mig igenom, snabbt, ingen ska få tid att syna mig i sömmarna. Det skulle bli för jobbigt. Händer som rycker, tårar som faller, minnen som slits sönder. Slut. Det finns inget att se, gå din väg. Det är ingen som kommer tro dig om du berättar vad du sett iallafall.

Jag har stängt för den här gången, gå, det kommer ta lång tid innan jag öppnar igen. Det är för läskigt. Ögon som stirrar utan att bry sig. Jag behöver inte de ögonen. Jag har försökt visa, försökt förklara, men det är ingen som ser eller förstår. Alla har fullt upp med sina egna liv, i första hand är det sig själv man tänker på, finns det något kvar efteråt kanske någon annan kan få.

Jag lyssnar på Winnerbäck. Han är bra när man är ledsen. Han verkar också vara en trasig människa, därför kan jag känna igen mig i hans texter. Det tröstar att höra att jag inte är ensam om att försöka bygga upp på nytt.

(Jag vet att jag skrev för några veckor sedan att jag skulle sluta skriva sådana här inlägg. Men just nu är jag ledsen, jag är stressad. Allt går så fort, jag hinner inte med. Jag tror det här är lite av en förklaring till varför jag inte riktigt orkar vara glad för eran skull, varför jag inte riktigt orkar försöka finnas till för er. Nu måste jag först och främst fokusera på mig själv. Förlåt,)

Allt dom bygger upp ska vi meja ner

Den senaste timmen har jag använt till att leta efter Allt dom bygger upp ska vi meja ner. EP:n alltså. Med Florence Valentin. Jag har blivit lite smått kär i den, och kan bara lyssna på den på spotify. Den är mysig. Om någon vet var man kan hitta den EP:n, förutom iTunes så snälla berätta för mig!

Här ger jag er iallafall två klipp. Det första från ExpressenTv där Love pratar om sina texter. Det andra, ett väldigt gammalt klipp från Sen kväll med Luuk där de är väldigt små och de spelar en låt från EP:n jag letar efter.







Så vet du var jag kan hitta Allt dom bygger upp ska vi meja ner, snälla berätta för mig!

Konstigt inlägg igår

Jag vet att förra inlägget blev lite konstigt. Men jag fick ord i huvudet och bloggen var närmast för att skriva ner det. Det var typ det jag hann vid datorn igår. Jag var hemma två timmar, sen sprang jag upp till scoutlokalen och bakade lussekatter till klockan två. Började klockan sex, och var klara klockan två. Många lussekatter blir det. 1024 stycken. Typ. Egentligen skulle vi göra 4x64 till men vi tyckte att det blev lite mycket och lite sent.

Men kul var det. Det var mysigt att vara däruppe. Förutom att jag är rädd för de små. Jag har alltid varit rädd för små, men det här var läskigt. Alla visste vad jag hette och vem jag var, jag hade ingen aning om vilka de var. Men trots det var det kul att vara tillbaka där. Bakhajken är årets händelse, utan den kan det inte bli jul.

Det var ett par år sen jag slutade på scouterna, typ fyra-fem år sedan. Jag hade inte tid. Nu har jag mera tid. Och tankarna om att börja igen har börjat snurra. Kanske, vi får se. Det var iallafall kul att vara där igen.

Nu ska jag nog gå upp till lokalen och tigga till mig en lussebulle, som smakar saffran, det ni!

...

"Jag vill fläta samman mina fingrar med dina. Jag vill vara nära dig. Känna mig behövd, känna mig älskad. Låta dig värma mig. Få sova brevid dig. "

Vi kom in!

Vi kom in, helt utan problem. Tur var det, de var fantastiskt bra! Och jag och Elsa hade en hel kul kväll. Florence Valentin är verkligen att rekomendera att se live, sån himla energi och får med publiken från start. Höjdpunkten var Upp på sociala, då blev alla som galna, hoppade runt överallt och sjöng med för fulla muggar. Egentligen var det ganska lite folk där, inte så konstigt eftersom det var onsdag och bussarna hade slutat gå. Men sånt sjukt drag!

Det blev inga bilder, jag orkade inte stå med min kamera. Alla var väldigt långa och scenen nästan i nivå med golvet så jag såg inte så mycket. Dessutom blir jag bara besviken efteråt eftersom bilderna blir långt mycket sämre än jag tänkte.

Räddaren igår var Becka som lät oss sova hos henne, som vi väckte halv två för att komma in. Du är bäst Becka!

Florence Valentin!

Florence Valentin spelar på L'Orient i Linköping idag. Det är 18 års gräns. Men jag och Elsa ska försöka ta oss in iallafall. För jag vill se dem. Efter The Ark är de nog det bästa live bandet jag har sett. Man blir glad och alla dansar, så mycket det nu går att dansa i ett trångt folkhav, samtidigt som deras texter är finurliga och får en att tänka. Loves mellansnack är också oerhört bra. Full fart, även om de står på en scen med en sol i ögonen och cirka 40 grader.

Visserligen kommer vi antagligen inte komma in, men jag gissar att det kommer bli en trevlig kväll iallafall :)


Idag är en dag då jag trivs med mig själv.

En bild, weei. Alla blev imponerade. Jag vet att jag borde ha mer bilder i mina inlägg. Det blir lätt tråkigt utan bilder, det vet jag. Men jag har inte mycket bilder. Särskilt inte när jag har systers dator, som jag haft i ungefär en och en halv vecka. Den här bilden är iallafall på de tre ankorna som jag, Elise och Ida vann på Liseberg. Sån där manick med gripklo. De är våra maskotar. Arkitekter. Ännu ett tecken på hur långt vi kan filosofera fram lustigheter. Tänk The Ark.

Idag har jag studiedag. Och jag känner att jag verkligen behövde det. Vi är lediga imorgon också. Jag började dagen med att ligga kvar i sängen och läsa. Någon gång runt halv elva- kvart i elva gick jag ut och gick. Det blev lite längre än jag först tänkte. Men det var skönt att gå, jag gick och funderade. På allt. Tillexempel på att jag var väldigt stressad igår. Igår var ingen bra dag för mig. Idag, när jag fått gå runt i min ensamhet, utan så många tankar på att det snart är jul, har jag mått bra.

Nu ska jag redigera bilder från Göteborg. Sen får jag väl se hur mycket jag klarar av att röja undan av allt jag egentligen behöver göra.


Lukter

Vårat hus luktar gammalt. Nästan som kyrka. Jag har aldrig lagt märke till hur vårat hus luktar förut. Tyckt att det inte luktar någonting. I söndags, efter att inte varit hemma på länge, luktade vårat hus gammalt. Inte äckligt, som mögligt och skitigt. Utan gammalt. Som en kyrka. En småmysig lukt.

Imorse gick jag upp efter att mamma hade ätit frukost. Det luktade kaffe. Den lukten gillar jag. Lite juligt. Det kommer bli ännu mera jul lukt när allt julpynt kommer upp. Också det en mysig lukt. Det är väl något av det enda jag gillar med julen. Lukten.

Mitt hus luktar gammal kyrka. Hur luktar ditt hus?

Som att vakna upp från en fin dröm

Att gå till skolan idag var som att vakna upp från en fin dröm. En vacker dröm om ett liv tillsammans med några underbara människor, milka och vacker jul (visserligen låtsas snö men det vet man inte i drömmen). Jämfört med drömmen om den perfekta helgen ser vardagen ännu tråkigare och gråare ut. När det inte fanns något att jämföra med funkade vardagen. Nú är det bara grått och tråkigt.

Det fina med den här dagen har varit att jag åkte med Erik hem. Erik som jag inte träffat sen i somras skulle jag tro. Att bara prata på msn någon gång ibland är inte lika roligt. Vi är som vi är, och det är mysigt att sitta och diskutera, både allvarligt och flummigt. Vi hade kunnat prata mycket längre än den lilla stunden det tar att åka hem.

Nu sitter jag och knaprar lite på min milka. Och ska snart gå ut och gå. Idag behöver jag inte plugga. För vi är lediga två dagar. Och nu bråkar de utanför min dörr. Det var vad jag välkomnades av igår också. Bråk och skrik. Alltid bråk här. Jag vill här ifrån!

Hemkommen

Nu har jag kommit hem från Göteborg. Jag har haft en underbar helg med Elise och Ida! Förutom att Elise blev av med sin mobil och mp3 och jag blev av med min glamrock pin så har allt varit jättebra. Bara att en helg är väldigt kort och går himla fort. Det känns som att vi inte hunnit med så mycket. Men Elise hittade State Of The Ark, i signerad jakebox förpackning.  Inte alls nördigt. Jag och Ida köpte The Worrying Kind singel för vi trodde att Any Operator Will Do fanns på den. Det gjorde den inte.

Nu ska jag sova, jag är jätte trött. Inte mycket sömn i helgen. Och jag har matteprov imorgon. God natt

Gråt

Jag grät igår kväll. Mycket. Kudden var dyblöt när jag skulle sova. Jag blev tvungen att vända på den. Jag behövde gråta igår. Det är skönt att gråta. Det var tårar bildade av, stress,rädsla och depprression. Stress för att tiden går så fort och jag hinner inte med. Rädlsa inför framtiden, rädd för jag inte kan se hur mitt liv ser ut om fyra-fem år. Jag är en sådan person som vill ha allt planerat och ha något att följa, annars blir jag stressad och rädd. Rädd att inte hinna, att misslyckas. Deprimerad av allt möjligt, boken jag läste, Grey's anatomy avsnittet, det gråa vädret. Även att jag gärna har allt bestämt i förväg kan jag bli så trött på vardagen. Jag gillar inte vardag. Jag gillar inte att gå upp tidigt. Jag ska sova om en timme hade jag tänkt.

Imorgon åker jag till Göteborg, kommer antagligen inte bli speciellt uppdaterat här förrän på måndag kväll. Det ska bli så roligt i Göteborg. Och skönt att komma härifrån. Hur mycket jag än älskar min familj och mina vänner här kan det bli lite mycket ibland. Jag kan bli så trött, vi har inget att prata om längre. Det ska bli så skönt att se något annat än Linköping.

Utdrag från min "dagbok"

Jag har inte så mycket att skriva längre. Orden finns inte hos mig på samma sätt längre. Eller jag har inte tid eller ork att formulera mig just nu. Iallafall inte när jag sitter vid datorn. Så jag tänkte bjuda på två utdrag ur min "dagbok", eller det kanske är fel ord. Tankebok är nog bättre.

Tiden går för fort, vi är för stressade. Hinner bara se konturerna, inga detaljer, inga färger, inget som utmärker sig längre. Alla skyndar förbi, i mitten står jag och tittar på. Jag har tappat lusten och orken att skynda med alla. Rätta mig in i ledet och skynda till bussen, skynda hem, gömma mig fram till nästa dag. Till nästa dag med samma rutiner, stressa till skolan, stressa i skolan, stressa hem, stressa i säng. Jag har ingen lust eller ork. Utan detaljer, utan färger ser jag ingen anledning.

Jag har tvättat håret med äppleshampoo. Jag vet inte om det luktar äpple, men det stod att det var äppleshampoo. Varför är det något att berätta? Jo, för vi har kommit fram till att Jepsons hår ser ut att lukta äpple. Han är äpplet i Ark. Om vi träffar honom ska vi lukta ifall det luktar äpple. Hoppas han inte tycker vi är konstiga då. Annars får han börja använda äppleshampoo. Annars är min världsbild ännu mer förstörd. Thomas di Leva misshandlar flickvän eller fru eller vad hon är, och om Jepsons hår inte luktar äpple är inte världen som den ska. Men Thomas di Leva har jag sett som snällheten och godheten personifierad. Jävla han. Gör inte så!


Gammal musik

Jag har snöat in lite på gammal musik. David Bowie, Beatles och Queen. Jag har nästan alltid lyssnat på dem lite till och från. Men det är ju så att de har gjort så himla mycket musik att det är svårt att veta var man ska börja. Därför blir det så att jag mest lyssnar på de kända låtarna, men de är väl kända för någonting. Och de är bra!

En låt som jag gillar lite extra är Rebel Rebel med David Bowie. Den upptäckte jag genom Ark, höhö, någon som blev förvånad. ^^ Nae men Ola sjöng den på en afton med Bowie på debaser i Malmö i mars förra året, ja, det har jag sett på youtube.


Här sjunger Bowie Rebel Rebel live.


Här sjunger Ola Rebel Rebel live

(nej det är inte bara för att Ola sjunger en Bowie låt som jag gillar Bowie. Bowie är fantastiskt underbar, oftast. I vissa fall mest bara konstig ^^)

Bokrecension

Jag har inte hunnit skriva så mycket, har haft annat för mig. Igår plockade jag äpplen, och åkte med systers id-kort till Nyköping. Idag skriver jag bok recension. Den ska in imorgon. Igår funderade jag på ett program på p3 om ett system med att sexuella förbrytare skrivs in i ett register på livstid i USA. Men jag har inte hunnit skriva ner det. Nu ska jag skriva klart bokrecensionen och hoppas på att kunna skriva något bättre imorgon.

Fredagkvällar= tidiga kvällar

Jag har fått för vana att somna väldigt tidigt på fredagar. Igår somnade jag lite efter tio. Jag förstår inte riktigt det här, i veckorna har jag problem med att komma i säng innan halv elva. Och på fredagkvällar när jag kan vara uppe typ hur länge som helst somnar jag nästan innan tio! Men det är ganska skönt. Jag var helt slut när jag hade lagt mig och kollade på film. Bolt. Den är söt. Vaknade dock senare av att tvn var på, tror det var Hairspray då.
  Men jag gillar lite att få somna tidigt på fredagar när jag är hemma. Iallafall nu, jag behöver det. Det var inte heller så farligt att vakna vid sju imorse, förutom att jag drömt ytterligare en mardröm. Men det var lugnt och tyst, och jag trivs väldigt bra när det är lugnt och tyst och det bara är jag uppe. Oftast iallafall.

Jag har en teori att det är för att allt släpper på fredagar. Ingen panik över ogjorda läxor, trött efter fem dagar i skolan, ingen oro över hur provet kommer gå imorgon. Ingenting. Man behöver egentligen inte göra någonting. Fredagkvällar är min sabbatskväll. Då behöver jag ta det lugnt.

Idag ska jag försöka skriva lite på min bokrecension som jag glömde i skolan, plugga lite annat. Prata med Elise och sen åka till Åtvid och leka med Elsa. Ska bli riktigt roligt :)

Fredagsmys

Idag har jag en hemmakväll. Underligt nog njuter jag av det. Jag brukar inte tycka om att vara ensam på fredagkvällar. Eller jag är ju inte ensam, min familj är hemma också. Men inga vänner. Jag behöver ladda upp inför nästa helg. Då jag ska ner till Göteborg och leka med Kanin och Pingvin. Mitt barnbarn och barn. Elise och Ida. Det ska bli så himla mysigt! Och jag hittade en hundring idag som jag inte mindes att jag hade. Det har faktiskt gjort lite av min dag. Vad det hade med allt att göra så tänkte jag spara den till nästa helg.

Jag håller fast vid min teori att jag var totalt utmattad i onsdags. Så jag tänker ta det lungt. Jag är fortfarande ständigt trött. Jag borde se onsdagen som en varning, jag klarar inte av att vara igång hela tiden och borde fokusera på rätt saker. Det är viktigt att sätta sig ner och ta det lugnt, det är viktigt att sova tillräckligt många timmar.

Och nu kom Rebel Rebel på Spotify. David Bowie lp's är väldigt dyra. Jag gillar han, han är mysig.

Bild

Jag glömde helt bort att meningen med förra inlägget var att jag skulle lägga upp en bild. Photoshop är fantastiskt. Inte för att jag kan det men iallafall. Med några enkla knep går det att göra en bild så mycket bättre.


Den här bilden tog jag när jag sov över hos Becka förra veckan.


Såhär blev resultatet efter photoshop. Skapligt dålig kvalite. Men jag gillar
bilden på något sätt. Jag gillar att den är ganska otydlig. Den ser väldigt spöklik
ut tycker jag. Men rätt coolt tycker jag iallafall, egentligen har jag bara dragit i
några reglage..


Mousse tårta

Jag vet inte vad det är med vuxna. Eller vissa iallafall. Tillexempel om man inte hittar de där skorna man vill ha och är säker på att de låg i garderoben sist man såg dem. Man tittar åtta gånger, mamma kommer och hittar dem på direkten. Så var det idag i kondis. Vi letade efter våra moussetårtor inne i frysen. Vi tyckte att vi tittade överallt. Alla plåtar, i alla stick. Våran lärare gick in och tittade. Han såg dem inte. Sen gick han in där igen, då helt plötsligt hittade han dem. Det var säkert han som hade gömt dem. Nu står en av dem i kylen här och väntar på att bli uppäten. Moahaha.

Egentligen tempererade vi choklad idag. Ganska intressant. För er som inte är insatta i choklad kan jag berätta att det är en hel vetenskap att smälta choklad. Temperaturer hit och temperaturer dit. När vi skulle städa var det väldigt mycket chokladkladd överallt.

Nu ska jag äta tårta och plugga samhällskunskap. Imorgon är det fredag, jippie!

Aftonbladet

Aftonbladet. Jag har inga ord. Läs själva.

Lasse är min vän idag.

Idag är Lasse min vän. Jag lyssnar på honom konstant nästan. Det är Winnerbäck jag menar nu, Elise. Dunkla Rum är min bästa just nu. Den låten ville Mikaela att Lasse skulle spelat på Piss and Löv. Eller Peace and Love. Jag tycker bara det är roligare att skriva Piss and Löv. Tillbaka till Dunkla Rum. Den får mig att minnas veckan på P&L, även att den inte har något med den veckan att göra. Men eftersom Mikaela pratade om den så mycket då så tänker jag på P&L. Och det får mig att längta till sommaren. Jag är en riktig svensk, jag lever för sommaren. Den veckan var så mysig, nu i efterhand har jag kommit fram till att det var ingen jag så jättegärna ville se där. Ändå blev det en helt underbar vecka. Nästa år kommer bli ännu bättre. Inte bara jag och Mikaela, Elise, Ida och Elsa också. Och förhoppningsvis flera. Och The Ark.



Jag får pirr i magen, benen vill skutta, munnen vill skratta. Tänk att få stå tillsammans med Ida och Elise på en Ark konsert. Åh vad härligt <3 Nu ska jag skriva bokrecension. För någon vill ha min bok sa biblioteket igår.

Trött, på riktigt

Hur ofta händer det att man får lov att gå hem från skolan för att man är för trött? Det gjorde jag idag. Jag är fortfarande trött. Jag sov till Jesus Christ Superstar och Lejonkungen. Vi hade våran första lektion i kondis. Det hade nog varit kul om jag inte varit så förbannat trött. Jag gjorde en tårta på en halvtimme ungefär. Frukttårta. Jag gillar inte att göra det, det är svårt att dekorera dem. Sen fick vi packa upp alla varor som kommit. Massa tunga lådor och massa säckar med mjöl och socker. Men säckarna tog våran snälla bageri lärare hand om.
  Jag måste sett ganska risig ut, till och med våran bageri lärare frågade hur det var med mig och sa åt mig att gå hem.

Jag gick runt och trodde att jag började bli sjuk. Men jag tror att jag är übertrött. Utmattad. Får jag sova ordentligt inatt kommer jag nog vara tillbaka på banan igen. Banan stavas likadant som banan. Och det där fattade alla. Ni vet banan, runt, runt och banan, frukten. Fast det är ingen frukt, det är ett bär.

Elise, har du sett blogginlägget på framsidan? Espressohouse vs Starbucks? Här är länken iallafall, tänkte att du är intresserad kanske.

Något som inte var IKEA, något som inte hade lösningen i kanten

Plugg, plugg, plugg

Nu har jag skrivit klart en samhällskunskaps uppgift. Om politiska system, typ. Det var inte så farligt. Men jag orkar inte riktigt med den. Jag har inte gjort den frivilliga uppgiften, tror inte att jag kommer göra den heller. Snart ska jag ringa till min sötnos, Ida. Det är över en vecka sedan sist, över två tror jag nästan. Så länge har det nog aldrig gått tror jag.. Men så är det när man har mycket att göra i livet. Jag tycker inte att jag gör något, ändå är jag upptagen typ jämt.

Senare ikväll ska jag fortsätta plugga. Engelska tills imorgon, matte från idag, lite projekt och företagande och kanske börja på en bokrecenssion. Vilket liv jag har. Och jag går ändå en praktisk linje. Hur mycket har man inte på teoretiska linjer då? Nej fy, jag är inte van vid att plugga längre. Förra året var världens slö år egentligen.

Nu ska jag vandra härifrån. Har ni tråkigt kan ni lyssna på Markus Krunegård från p3 live session. Det kan ni göra Här!

Varför är alkohol så fascinerande?

Jag dricker alkohol. Inte speciellt ofta, men det händer. Visst får det mig att känna mig ganska patetisk ibland, att jag inte kan ha kul utan alkohol. Och det fyllan ger mig ganska ofta minnen som jag helst skulle vilja glömma. Men just då, just den kvällen får jag glömma att tänka på vad jag gör. Jag får känna mig lite snyggare, lite roligare. Just då får jag känna att jag är bra ibland. Även att jag egentligen vet att så inte är fallet riktigt.
  Jag blir lite som jag skulle vilja vara alltid. Visserligen gör jag mycket dumt också, men jag tycker om när jag slutar bry mig om hur jag ser ut och kan prata med vem som helst. Jag känner mig rolig och intressant.
  Jag önskar att jag skulle kunna vara lite så när jag är nykter också. Det känns hemskt att jag behöver alkohol för att kunna släppa lite på gränserna.

Anledningen till att jag tittar på VH1 och inte MTV

På morgnarna äter jag frukost framför tvn. Eftersom det är mest tv-shop klockan sex på morgonen tittar jag på VH1. Inte MTV. MTV spelar bara ny musik. VH1 spelar ny musik, blandad med gammal musik som man inte hade en aning om att den fanns. De spelar lite allt möjligt. Det tråkiga är att de inte spelar någon svensk musik. Hm, undra varför. Haha.

Iallafall. För ett par dagar sedan var det en video med 4 non blondes och låten What's up. Jag fastnade verkligen för den låten. Riktigt mysig. Sedan kom Wire to Wire med Razorlight, den är visserligen ganska ny och jag har hört den innan, men den är bra. Varsegoda att lyssna!






P3 live session- Markus Krunegård

Jag satt och lyssnade på p3 live session med Markus Krunegård. Det var direktsänt igår, och väldigt roligt. De hade grävt fram massor med låtar m.m. som Markus hoppades hade försvunnit. När de hade hittat en hiphop låt sprang Markus bort från scenen. Men han kom tillbaka igen. Det var riktigt underhållande. Jag satt och skrattade större delen av tiden.

Han är söt, och det var väldigt underhållande. Det är ett tips att lyssna om ni inte har något annat för er!
Inlägget om alkohol får vänta. På lördag kanske. Nu ska jag sova, god natt!

Dålig uppdatering

Jag vet att jag har varit kass på att uppdatera. Men jag har inte varit hemma eller haft tid. I tisdags sov jag över hos en vän och igår var jag på öppet hus i skolan. Vi fick göra 60 smörgåstårte längder. Från klockan 13 till 19.30 med en kvarts rast. Snacka om att jag var trött när jag kom hem. Jag hann duscha, se på Grey's anatomy och gick och lade mig. Klockan tio låg jag i sängen. Men det tog ett bra tag innan jag somnade.

Jag sover jättedåligt nuförtiden. Eller har jättesvårt att somna. Iallafall när jag är själv. När jag sover hos någon eller någon sover över här somnar jag som en stock. Jag tänker för mycket när jag är ensam. Och det är för stor plats när man sover ensam. Jag tror jag får börja med att ha strikta rutiner när jag ska lägga mig nu. Och en sak: jag ska lyssna på Olas gamla sommarprat när jag ska sova. Då somnar man så gott så. Inte för att det är tråkigt, jag har bara vant mig vid att somna till det, kan det utantill och han har så mysig röst.

Nu borde jag gå och plugga. Kanske skriver ett inlägg om alkohol senare ikväll.

Höst, vinter, vår, sommar, ett år.

Vi svenskar lever för sommaren. Det är då vi lever. Resten av året går i en dvala, något som måste genomlidas. Redan i februari-mars börjar planeringen för semestern/sommarlovet. Vart ska vi åka? Vad ska vi upptäcka? Våren går åt till att hoppas på mycket sol och värme under semestern, träna för att kunna visa upp sig på stranden, längta efter alla saker man ska göra under sommaren. Blir inte semestern lyckad blir nästan resten av året förstört. Vi vill hinna med så mycket som möjligt under sommaren för att kunna berätta för alla vilket perfekt och roligt liv vi lever. Löpsedlarna toppas med viktminskninstips, hopp om sol, tips på vad man kan göra på semestern under hela våren. "Bli smal till beach 2010", "Så mycket sol får du under semestern", "De populäraste resmålen". 





Förutom julstressen har resten av året blivit bortglömt. Hela året kretsar runt sommaren. Då allt ska hända. Då vi kryper ut ur våra gömställen. Vi visar upp oss, hittar på saker att fylla dagarna med. Lever och njuter. Hösten är deppighetens tid, man deppar för att sommaren är slut, det blir kallt och mörkt och det är väldigt långt till nästa sommar. Våren går åt till planering och ännu mera längtan.

Jag är exakt sån. Jag har redan nästa sommar planerad. Eller i stora drag iallafall. Peace and love, Hultsfred och Arvika, försöka jobba lite och kanske semester med familjen ner till Tyskland. Nu går jag runt och är depp för att sommaren är slut och för att det är så oändligt långt till nästa.

 


Pissjobbig dag

Nu ska jag börja skriva samhällskunskapen. Det är om politik. Typ demokrati, diktatur och sånt. Jag är verkligen inte pepp på det. Dagen har inte varit bra någonstans. Eller, jag fick G+ på matteprovet, vilket jag är ganska glad över. Men sen hade vi projekt och företagande. Och jag bråkade med våran lärare, igen. Behöver inte gå in på detaljer. Jag blir bara arg på honom.

Jag fick sms från Tove, vi ska leka på lördag. Riktigt kul!

Nu ska jag ta tag i mitt liv. Senare ikväll kanske kommer blogg inlägg. Jag skrev dem igår, måste bara få över dem till bloggen. Det hann jag inte igår. Hur har din dag varit? Hoppas att den varit bättre än min, kram :)

1000 gånger i 1000 sånger

Jag gick runt och hade en låtrad på hjärnan och gick runt och sjöng för mig själv. Men hade (som vanligt) ingen aning om vilken låt eller vilken artist. När jag satte mig och lyssnade vidare på Markus Krunegård på spotify upptäckte jag att det kom därifrån! Sista låten på Lev som en gris dö som en hund, Sommaren står och väger heter låten. Men det känns ändå som att det kommer någon annanstans ifrån. Kan inte komma på något annat så det kanske bara är Markus låt.. Lyssna på den iallafall den är bra! Sommaren står och väger på Spotify: http://open.spotify.com/track/6JuOvRMIOKE7aVuzKDd1Lc

Hittade även ett klipp från Östnytt i somras när Markus pratar om de kommande albumen, som då bara var tänkt som ett, lät det som. Eftersom det är östnytt är det bara riktigt bré östgötska som tillåts. Riktigt härligt ^^


RSS 2.0