Barn

Inatt drömde jag att jag fick barn. Det var jättelustigt och jätteverkligt. Jag fattade inte riktigt varför, för jag hade inte märkt att jag var gravid förrän det var någon månad kvar av graviditeten. Men det lustigaste var att jag inte var rädd eller tyckte att det var jobbigt. Jag har egentligen ganska stor skräck när det gäller småbarn. Men den ungen var det finaste jag hade sett och jag älskade henne otroligt mycket. Jag ville aldrig säga att jag hade ett namn på henne, för jag visste inte vad hon skulle heta. Hon var väldigt ljus, med ljusa fjun på huvudet och blå ögon. Så namnet jag hade på tungan tyckte jag inte passade riktigt. Men hade jag inte vaknat skulle hon nog få heta Ronja iallafall.

Det var som att jag skulle ha fått barn nu, för det var vår och jag hade fått löfte om sommarjobb. Och jag gick och grubblade på hur jag skulle göra med det, kunde jag ha med mitt barn till jobbet? Eller skulle det gå att lämna henne på dagis redan då? Jag minns två scener från drömmen, jag satt på Tranås tåget till skolan. Med alla i min klass, och båda gångerna var jag tvungen att gå och byta blöja på mitt barn.


Jag har alltid sagt att skulle jag bli gravid nu tänker jag göra abort. Men nu tror jag inte att jag skulle kunna göra det längre. Det skulle nog inte gå...

Superstar

Jag har förälskat mig i The Arks singel. Den där rädslan jag hade förut är försvunnen. Nu känns det bara härligt. Och Superstar kommer sitta i huvudet på mig fram tills det att skivan släpps. Den kommer jag lyssna på mycket. När jag och Elise diskuterade den lite snabbt kom båda på samtidigt att budskapet är väldigt mycket WATA. Lite kul.

Jag hittade en artikel från Aftonbladet, om nya skivan och formatet. Låtlistan står med. En fastnade hos mig, Publicity seeking rockers. Den kommer nog bli som All I Want Is You, den fastnade jag också för innan jag hörde den. Okej, det där lät lustigt men sak samma.


Här är låtlistan
1. Take a shine to me.
2. Superstar.
3. Stay with me.
4. Singing ’bout the city.
5. Have you ever heard a song.
6. Publicity seeking rockers.
7. I’ll have my way with you, Frankie.
8. All those days.
9. Hygiene squad.
10. The red cap.


Och så Superstar





Peace and Love

Lista på de band/artister jag vill se på P&L
Mika
The Ark
The Hives
The Kooks
Amanda Jensen
Hardcore Superstar
Hästpojken
Lasse Lindh
Markus Krunegård
Shout Out Louds
Ingenting
Nationalteatern
Andreas Grega
Motoboy
The Mary Onettes
Thorsten Flinck
Det är de som är intressanta nu. Känns rätt mycket iallafall. Kommer bli fullt upp :)

Händelserik vecka

Snacka om att det har hänt mycket den här veckan. Till att börja med så har jag varit på praktiken alla dagar, jej! Och jag har kanske fått sommarjobb där. Hoppas på det, för jag behöver pengar och det är så himla kul där. Men tror att min humor har blivit ännu mer pervers efter att ha varit där.. ^^

Ola ska ha barn och har gift sig. Så typiskt Ola att hålla det hemligt så länge som möjligt. Inte för att det gör mig något. Det är det som är bra med The Ark, i första hand är det musiken det handlar om. Alla blir glada när bandmedlemmarna gifter sig och får barn, men det är inte det viktiga. Även om det diskuteras rätt mycket iallafall (i brist på ny musik att diskutera!) Skrattade rätt mycket åt Aftonbladets rubrik: Ola Salo ska ha barn- med sin hustru! Det låter rätt kul..


Nu är det också klart att jag ska vara funktionär på Peace and Love. Jag har varit lite nervös över att inte bli det, men det kommer jag vara. Och det kommer bli sjukt kul! Jag måste göra en lista på alla jag ska se där. Sätta i olika kategorier, vilka som är måsten och vilka som skulle vara roligt att se och sådär. The Ark, Markus Krunegård, Hästpojken, The Kooks, och sen minns jag inte vilka fler längre. Men de fyra är måsten iallafall!


Förresten var det sista dagen på praktiken idag. Jag fick fyra semlor (och en tårta för två veckor sen). Jag kommer sakna dem, det var nästan lite sorgligt att gå därifrån idag. Men det kommer bli skönt att slippa gå upp vid fem. Inte för att jag gått upp fem så många dagar, oftast har jag legat kvar till halv sex. Det är skitjobbigt att gå upp ur en varm säng när det är svin kallt, särskilt när Andreé ligger kvar i sängen. Många gånger har jag velat ringa och säga att jag är sjuk bara för att få ligga kvar bredvid honom.. Usch vad patetisk jag lät där, men det är där jag mår som bäst. När han håller om mig känns det som att inget farligt kan hända.

Rädd

Jag är rädd. Rädd för att förlora dig, att jag inte räcker till. Att du snart kommer tröttna. Jag har aldrig känt såhär mycket för någon innan och det gör mig rädd. Jag älskar dig så otroligt mycket, Andreé.

Motoboy spelar i Linköping

På torsdag spelar Motoboy på Ryds Herrgård i Linköping. Jag vill så gärna gå dit. Men jag är varken student eller 18. Fasen. Sist han spelade i Linköping var 2008, då spelade han på Skylten. Ett drogfritt ställe för ungdomar. Det var väldigt mysigt. Men nu kommer det roliga, samma dag spelade Johnossi i Linköping, på ett studentställe, jag gissar att det var på Ryds Herrgård. Och Motoboy pratade om det under konserten. Att det var ett studentställe och att han och alla vi som var och tittade på honom skulle gå dit och slå ner studenter. Är det inte ganska kul då att när han spelar i Linköping den här gången spelar på ett studentställe?

Jag lyckades filma när Motoboy pratade om just det här. Jag skrattar lika mycket varje gång jag tittar på det! Pratet kommer efter låten :)




Jag vill så himla gärna gå på konserten! Och det taskiga är att jag skulle kunna göra det om jag fyllde år två veckor tidigare. Aaargh!

Förändringarnas drottning- rädd för att fastna

Igår kom jag på varför jag älskar våren så mycket. Eller jag älskar att se första snön falla också. Och höstens vackra färger. Det enda som jag inte tänker så mycket på är övergången mellan vår och sommar. Men de är så lika, så det märks inte.  Det blir bara lite varmare. Det jag tänkte komma till var att jag tror jag vet varför jag älskar att se våren krypa fram ur vintern eller se vintern lägga sig över hösten. Jag har alltid varit rädd för att bli kvar, för att fastna och jag blir snabbt uttråkad. Jag vill att det ska vara nytt hela tiden, börjar jag med ett projekt slutar jag oftast mitt i för att jag tröttnar. Har läst någonstans att det är typiskt för vädurar.

Och det här inlägget blev typ tusen gånger sämre än jag tänkte när jag gick och funderade på det på väg från praktiken igår. Måste lära mig att skriva ner direkt. Tänk tänk. Men jag är rädd för vardagen, rädd för det vanliga och gråa. Jag älskar färg, nya påhitt och förändringar. Fast det stämmer inte heller jämt. Vissa rutiner kan jag inte leva utan, vissa saker vill jag ska vara som de alltid har varit och jag har mest svarta kläder. Fast svart är iallafall inte grått. Så okej då. Kanske är det riktigare att säga att jag är rädd för att jag inte ska ha hunnit med något i mitt liv. Jag är rädd för att framtiden ska fastna i startgroparna.

Oskar Hanska, Peace and Love

Jag började fundera på den där snubben som jag och Mikaela lyssnade på på Peace and Love. Han var väldigt intressant, läste upp dikter och pratade. Iallafall googlade jag fram honom, kom till hans hemsida och sedan ända till youtube. Och hittade klipp från just peace and love. Han är intressant, som sagt. Undra om han kommer iår igen.




Yttrandefrihet

Magnus Betnér har skrivit en debattartikel. Den var väldigt intressant faktiskt. Som vanligt väldigt tänkvärda ord. Sant.

Något annat som har hänt är att jag har tagit bort mitt konto på stallet.se. Det var lite jobbigt. För det var en av de första sidorna jag blev medlem på. Och jag har haft ganska kul där. Många roliga diskussioner om allt möjligt. Men nu är det slut. Visserligen hade jag inte varit inne på länge, men det var jobbigt iallafall.

"nyårslöfte"

Egentligen pluggar jag, men det märks inte.
I år hade jag ett nyårslöfte, jag svammlade något om det här någon gång strax efter nyår. Eller inget riktigt nyårslöfte kanske. Men jag bestämde mig för att må bättre. Gymmet har funkat sådär. Jag har inte så mycket tid, men jag är där iallafall en gång i veckan, oftast två. Och jag har fått på mig två par byxor som var för små innan. Jag är gladare nu, ser allt lite mera positivt. Jag har blivit lite mera självständig och vågar tro på mig själv, jag vågar testa och misslyckas lite mera nu. Och något, som jag tror att jag inte skrev något om, jag har blivit bättre på att våga ringa. Det har jag haft massa problem med i flera år. Förutom till typ Ida, Elise och Anca. Annars tycker jag att det är jätteläskigt att prata i telefon. Men jag har börjat bli lite bättre. Till min praktik plats har jag ringt utan att bli nervös, till en människa som ville beställa mackor, till min lärare. Det kanske låter som smörja för vissa. Sånt som de flesta inte tänker så mycket på. Men för mig har det varit jättejobbigt.
Inte så mycket mening med det här inlägget heller. Som vanligt. Jag ville bara berätta att jag är duktig. På onsdag ska jag till Stockholm på möte med min lärare. Om mack-sm. Jag vill verkligen inte, egentligen vet jag inte varför jag är så anti det. Det är inga nervösa känslor, det är bara motvilja. Faktiskt. Men det har tagit så mycket tid allt med mack-sm. Det blir nog roligare om en månad. När jag snart ska tävla.

Musik

Idag har jag lyssnat på Motoby's nya skiva. Jag var inte hemma igår, så det blev idag. Med skivan fick jag ett tack kort, oerhört gulligt! Och den var väldigt underbar. Väldigt fin. Som Motoboy alltid är. Hans texter ger mig rysningar. Hans röst ger mig rysningar. Det är så vackert. Verkligen att rekommendera. Jag ska lyssna på den igen när jag går och lägger mig. Och läsa Ett ufo gör entré, av Jonas Gardell.
Jag såg på Dom kallar oss artister från igår nyss, jag såg det igår också. Men jag var tvungen att se om det idag. Det var sådär The Ark humor. "som en striptease, fast där du klär på dig igen. När du tagit av dig byxorna drar du på dig ett par knälånga shorts." Och musiken var väldigt bra. Jag gillade Take a shine on me. Och Stay with me kommer bli häftig live. Ola är söt i sin nya frisyr. Som WATA, fast vuxnare. Jag gillar det. Även att det är lite ovant att se honom i kort hår och utan skägg. Jag gillade skägget, det var mysigt.

En bra dag kan förstöras av snö

Den här dagen har varit bra. Sov hos Andreé inatt. Och vakna brevid någon man älskar gör alltid en dag lite bättre. Sedan var det kul att träffa alla igen, saknar faktiskt klassen redan efter en vecka. Och det har varit en allmänt bra dag, jag har skrattat och varit okoncentrerad på lektionerna. Och det var nuggets och vårrulle att äta. Det är gott. Stuvade makaroner är också gott, det åt jag nyss.
Efter skolan var jag på gymmet, körde rätt hårt med mig själv. Särskilt med tanke på att jag var ordentlitgt förkyld igår. Men jag var ganska bra iallafall, rodde två kilometer på 9.43. Ganska bra tyckte jag. Får se om det har ändrats om en månad. Jag fick stressa till bussen sen, för jag stretchade lite för länge. Men det gjorde jag i onödan, stressade alltså, bussen var inställd. Så nu kommer jag säkert bli ännu mer förkyld, som nästan hade försvunnit idag. Mamma fick hämta mig. Och nu har vi skottat snö. Jag tycker inte om snö. Jag tycker inte om östgötatrafiken heller. För helvete, det här är Sverige, det blir vinter här ibland! Och det har varit snö ganska länge, borde inte busschaufförerna ha lärt sig att klara av att köra nu eller?
Jag har kommit på att Shout Out Louds är nog ganska bra. Eller egentligen har jag hört typ en låt. Och lite till. Men det har varit bra. Jag blir lugn av dem.

RSS 2.0