I behov av sommarlov

Jag tror att jag är i väldigt stort behov av sommarlov. Allt är bara bajs just nu. Eller inte riktigt allt, skolan är egentligen ganska mysig. Vi har roligt. Och Andreé är fortfarande där, vilket han inte kommer vara efter sommaren. Men jag orkar inte med något i skolan. Allt pluggande skjuts upp så länge som möjligt, särskilt naturkunskap. (Är inte naturkunskap vääldigt tråkigt?) Jag har inte ens badat än i år förresten. Det borde jag ha gjort tycker jag. Men det finns tid till det i sommar. Jag ser fram emot sommaren. Det är mycket inplanerat, eller det mesta är bara halvt inplanerat, att det ska vi göra någon gång i sommar. Får väl se hur mycket som kommer hända. Känns som att jag inte kommer vara hemma jättemycket. 

Om man skulle sova nu så jag orkar med morgondagen. Det är trots allt bara två veckor kvar nu. Läängta!

Gnällinlägg

Jag är trött, ont i magen, träningsvärk och ont i huvudet. Ont i huvudet har jag haft ända sen igår, kan bero på min gråtattack. Den här veckan har inte börjat bra. Jag har varit småirriterad hela tiden, och en känsla av att jag gör något dumt. Eller inte dumt, jag vet inte vad jag ska förklara det som. Skuld känslor kanske. Det är något jag har gått och funderat på i ett par dagar. Mitt liv är för fullbokat, och vad jag än hittar på så slutar det alltid med att jag sårar någon. Som t.ex. i lördags, då bestämde jag att jag skulle sova hos Anca, sen berättar Andreé att han ska vara ensam hela helgen och undrar om jag vill sova där, dessutom ville en kompis att jag skulle följa med på en fest. Lite halvt hade jag tackat ja till allt, eftersom jag inte tänkte att det var samma helg. Och tänkte att jag kunde få ihop allt. Det gick inte. Det går aldrig. Och sådär är det nästan hela tiden i mitt liv. Jag lever på andra människor och sårar nästan alla någon gång.

Jag tror (MVG direkt, eller hur Jennifer?) att jag måste börja planera mitt liv, få ordning. Det jobbiga är att jag har trådar åt alla håll och jag vill kunna träffa alla så ofta som möjligt. Men då blir någon alltid lidande för att jag vill ha så roligt som möjligt. Det funkar inte så, jag kan inte alltid få som jag vill. Jag måste lära mig att anpassa mig efter andra. Och komma ihåg när jag lovat någon något.

Förresten är jag alldeles för fet. Inte för att jag redan visste det, men Andreés mamma berättade det för mig igår också.

Ensam en fredagkväll

Två inlägg på samma dag, hör och häpna!

Jag är smått uttråkad. Ensam en fredagkväll. Det var länge sen. Eller inte ensam, familjen är hemma. Men jag orkar inte se på tv med dem. Det är lite kul, för jag har verkligen tyckt att det var skönt att ha en kväll för mig själv för en gångs skull. Men nu är det bara tråkigt och jag är deppig. Gråten i halsen. Och jag vet inte riktigt varför. Tror det är för att Andreé frågade om jag ville komma, men det går inte eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Visserligen är det kul, för jag, Anca, Jennifer och Hanna ska till Smultronstället i Söderköping. Och jag ska köra. Lite läskigt. Men kul. Sen ska jag sova hos Anca som är ensam hemma och vi ska mysa med hennes hundar.

Nu tror jag att jag ska leka med Photoshop bara för att det var länge sen.

Riktigt j*vla varmt

De senaste dagarna har det varit sjukt varmt. Idag när jag gick mot skolan, vid halv åtta, hade jag bara linne på mig (ja, byxor också) och svettades som en gris! Det är som mitt i juli nu ungefär, synd att vattnet antagligen inte är lika varmt än. Och ikväll ska vi grilla, det gillar jag sjukt mycket!

Inte ens när det regnade under min, Ancas och Jennifers pick-nick i trädgårdsföreningen var det kallt. Det var bara skönt med lite regn. Och det har åskat nästan varje dag. Det är lite mindre roligt, för jag tycker att det är läskigt.

I veckan har jag börjat längta sjukt mycket till peace and love, antagligen var det mejlet med schemat. Nu känns det nära. Jag kan riktigt känna hur det känns att vara där. Stämningen, varmt och massa bra musik och trevliga människor. Gå omkring i Borlänge, fullt med folk på gatorna och överallt. Sitta framför scenen och vänta på att något bra band ska börja, koka hallon&blåbär soppa på trangiaköket, sitta i receptionen i en skola och pricka av folk.

När första sommarvärmen kommer går jag runt och svettas dygnet runt typ, det tar ett tag att vänja sig. Men det är så skönt att det är varmt. Jag gick ut halv tio igårkväll och det var fortfarande för varmt med kofta.

Helt meningslöst inlägg. Men jag har tråkigt eftersom jag inte får vara med och steka kött eftersom jag väntar på mitt salmonella prov.

Sommar, sommar, sommaaaar!

Jag älskar vädret just nu! Våren och sommaren är min tid, det är då jag lever på riktigt. Resten av året är bara en tid då jag blundar och biter ihop. Hittade en bild som jag tagit genom mitt fönster, det var flera meter snö. Idag har mamma klippt gräset. Det går fort. 

Att förklara känslan av att se att träden blivit gröna, hör fåglarna kvittra, känna solen och känna lukten av nyutslagna blommor, det går nog inte riktigt. De flesta vet nog hur det känns. Hur det känns när allt samlas i magen och blir till ett stort pirr i magen av glädje och förväntningar inför sommaren. I helgen ska jag ut till Anca i skogen, då ska vi ut och vandra och bara känna våren, det har jag bestämt nu.

Men alltså, den där lukten är så speciell. Sött och gott, väldigt diskret. Jag älskar när mamma hängt kläder på tork utomhus. Det luktar så sjukt gott. Och nu blev jag distraherad av mejl. Får poeta av mig en annan gång. Sitter bara och garvar för mig själv..

Fick precis mejl från P&L. Jag, Ida och Elise ska vara på samma ställe, en skola. Det komiska är att vi bad om att inte ha något pass på fredagen. Vi jobbar 15-21 på fredagen, alla tre. Kuul. Det är enda passet vi har samtidigt alla tre.

Tyskland

Idag är sista dagen i Tyskland, hos pappas farbror. Tidigt imorgon åker vi hemåt. Tveksamt om vi får plats. Det är lite delat om det är skönt eller ledsamt att åka hem imorgon. Jag saknar Andreé och alla andra sjukt mycket, men det är otroligt mysigt och så underbara människor här i Tyskland. Jag hoppas att jag kommer komma tillbaka hit snart igen. 

Tyskland är ett fantastiskt land, de har milka, New Yorker, Pimkie och alkohol. Haha, det där lät inte så bra. Det är svårt att förklara vad, men det är så himla trevligt alltihopa. Idag var vi på torgmarknaden som är varje lördag, stora stånd (citat Kvarteret Skatan: "det är ett ganska stort stånd du har...") med massa färsk frukt och grönsaker, charkuteri varor och massa bröd och kaffebröd. Så himla underbart. Jag kan gå och titta i timmar. Dessutom massa annat krimskrams som blommor, smycken och potatisskalare. 

På kvällen igår åkte vi iväg till en semesterort som heter Büsum. En jättemysig liten hamnstad, fullt med folk redan nu. Där satte vi oss på ett svindyrt ställe och åt glass och drack bananjuice, eller jag gjorde. De andra drack öl. Allt detta öl, hela tiden öl, öl och ännu mera öl.
Nu är det snart dags för mat, mmmm!

Lång innehållsförteckning

Varning, för väldigt osammanhängande och förvirrat inlägg!

Det åskar, jag hatar åska. Och när jag satt och kissade slocknade ljuset. jag blev livrädd och kissade så snabbt jag kunde för att springa till mamma och säga att jag var rädd. Det mullrar och blixtrar. Jag ser inget bra med det. Bara läskigt. Ännu ett tillfälle då jag vill ha Andreé bredvid mig som kan hålla om mig. På tal om han så saknar jag honom redan. Och idag har jag ändå träffat honom och pratat med honom nyss. Hur ska det då gå resten av veckan då jag inte ens kan prata med honom? Jag kommer gå under. Fy helvete vad tragisk jag låter. 

Jag var på synundersökning idag, och jag ska kanske börja med en-dags linser. Woho! Men var rätt dyrt. Jävla brytningsfel...

Och från det ena till det andra, i både extra och aftonbladet stod det om att Frankrike kommer att förbjuda heltäckande slöjor. Jag blir så förbannad på att de ska börja förbjuda det. Okej, jag tycker att det är fel att vissa tvingas använda det, jag tycker att det är helt fel. Men att förbjuda slöjorna är fel väg att gå. Det går inte att bara förbjuda något som har så starka "religiösa" band, eller kanske snarare kulturella. Vad man ska göra är väl att gå till botten med varför vissa kvinnor väljer/blir tvingade att använda heltäckande slöjor. Och börja jobba därifrån. Det är ingenting som går att ändra på med en lag lite snabbt.

Jag saknar Andreé. och min säng är alldeles för stor och jag gillar inte att sova ensam. För jag drömmer så konstiga och läskiga drömmar. Och jag behöver någon som kan hålla om mig, få mig att känna mig bra.

Som sagt, långt, förvirrat och osammanhängande. Imorgon åker jag iallafall till Tyskland. Ska bli spännande, och läskigt. Blir väl en kort redogörelse av det när jag kommer hem.

Avstånden mellan inläggen växer igen

Jag känner att det var länge sen jag skrev nu. Har inte riktigt tänkt på att skriva. Haft annat för mig. Inte heller haft något att skriva. Men nu borde jag egentligen plugga, alltså passar det utmärkt att skriva något halvflummigt om ingenting vettigt alls. Sånt gillar jag.

Idag när jag gick till bussen och stod och väntade på bussen blev jag trött. Jättetrött. Nästan att jag höll på att ramla ihop. Men det har varit en lång dag. Eller egentligen inte, men det tar på krafterna att vara i skolan. Samtidigt som man ska vara smått seriös och försöka lära sig något har vi otroligt kul och skrattar väldigt mycket. Man blir trött av att skratta. Jag har inte ägnat så mycket tid åt att tänka på det, men nu den senaste tiden då dagarna i skolan mest flutit bort i ett skrattande dis har jag upptäckt att jag är mycket tröttare. Inte för att jag vill byta ut det, fy för att gå runt och vara seriös hela tiden. Jag måste få skratta, jag lever för skratten. Och nu kom ett citat upp i huvudet, från den kloke Jonas Gardell - "Man står på en scen och är löjlig för att bli älskad. Blir man älskad är det värt det, blir man inte det står man där och är löjlig."

Känner att det blev lite Salo nu, först massa flummigt för att bryta och bli jätteseriös. Aja, så kan det gå.

RSS 2.0