Elise ringde nödsamtal

Idag fick jag ett nödsamtal av Elise. Hon hade fått en snilleblixt. Jag och Ida ska åka ner till Elise i november! På en Ark nörd helg. Det ska bli så roligt. Jag saknar båda väldigt mycket och arknörderi kan man aldrig få för mycket av.

Imorgon har jag studiedag. Får se vart den leder. Far vill att jag hjälper till med båten, egentligen har jag nästan bestämt att jag ska rida hos Sara. Far blir ledsen om jag inte följer med. Jag vill inte följa med dit, det är kallt. Men jag vill följa med för faders skull. Helst vill jag till Sara, om hon nu svarar på sms.

Nu har jag precis duschat, så nu börjar jag bli kall igen. Kommer bli en ligga och huttra i sängen kväll. Klockan är tjugo i elva och vi har studiedag imorgon. Jag är trött eftersom jag gick upp klockan sex. Ändå känns det dumt att gå och lägga sig redan eftersom jag inte ska till skolan imorgon.

Vela fram och tillbaka, aldrig kunna bestäma sig. Sån är jag, välkommen.

Kallt

Idag har jag frusit mest hela dagen. Var det inte gå till skolan var det att leta pajskal i frysen, eller gå omkring själv och vänta på bussen. Nu sitter jag hemma och fryser. Satte på elementet idag. Det har verkligen blivit höst nu. Deppressionen för att sommaren är över har försvunnit och istället har längtan till nästa sommar kommit. Jag har gått med på att det är höst, det är på något sätt skönt nu. Sommar i all ära, men hösten är så himla fin. Och luften är så frisk. Visst, när allt är grått och rengnigt och man blir blöt bara av att tänka att man snart ska ut, då vill jag bara bort. Men dagar som är sådär klara och friska, himlen är blå och löven lyser i massor av fina färger, vinden blåser lite. Då är det så underbart vackert.

I skolan märks det också att det blivit höst, på det praktiska har vi gått över mycket till höst känns det som. Idag gjorde jag och Anca svamp-pajer. Svarta trumpet kantareller, trattkantareller och vanliga kantareller och champinjoner. Svamparna förutom champinjonerna fick vi först rensa. Fullt med massa små djur! Jag tycker verkligen inte om svamp så det var inte den roligaste uppgiften. I bageriet gör vi mycket bröd med bland annat lingon, blåbär och äpple i. Har inte smakat något av de bröden, men iallafall jag tycker att det låter jättegott. Inte helt förvånande var degen till blåbärsbrödet lila. Såg väldigt häftigt ut tyckte jag. :)

Nu ska jag snart skjutsa in bror till gitarrspelning. Får se hur det går att köra idag, moahahaha.

Gladare än gladast blev jag när jag kom hem

När jag kom hem låg två paket och väntade på min säng. Ett var fyrkantigt från Fjuifilm. Ett var långt och runt. Självklart var det min älskade efterlängtade fotobok och min underbara In Lust We Trust plansch. Fotoboken var kul att se i tryck, men planschen blev jag nog ännu gladare av. Jag har alltid önskat mig en plansch från då. Eftersom att ILWT är deras bästa album enligt mig. Jag älskar den där bilden på dem också. 



Annars har dagen varit både upp och ner. Första lektionen var idrott. Vi började med några uppvärmningslekar inomhus och jag trodde att jag skulle få slippa att springa den här gången också. Men när vi hade lekt klart berättar våran lärare att vi ska ut och springa. 5 varv på en jävla löparbana. Egentligen ville jag verkligen inte, jag hade mensvärk. Men jag var envis och hade bestämt mig för att jag skulle springa. Sista varvet hade jag så ont i magen så jag höll på att spy, men runt kom jag. När jag var framme ramlade jag ihop i fosterställning. Jag säger bara tack till alla mina söta klasskamrater. Alla vet hur jobbigt det är med mensvärk så alla var jättegulliga mot mig! Och att mensvärk går över när man springer är en myt.

Annars har vi haft svenskaprov idag, tror att det gick bra faktiskt. Vi tittade på insekter på naturkunskapen också, att jag hade ont i magen innan gjorde verkligen inte lektionen bättre. Insekter är obehagliga. Nu ska jag försöka plugga lite och laga några byxor.

Facebook

Usch, jag hatar mig själv just nu. Jag har skaffat facebook. Usch, jag känner mig hemsk. Varför gör jag såhär för? Jag tycker inte om facebook, det är töntigt. Iförsej tyckte jag att bdb var töntigt innan jag skaffade det också och har varit beroende av det fram till nu. Och nu är det jag och småbarnen kvar där, typ. Inte riktigt. Men alla verkar ha skaffat sig ett liv bortom internet, förutom jag.

Jag är bara gnällig idag. Kan ha att göra med bulan i pannan. Rastlös är jag också. Jag har varit det hela helgen. Kanske för att jag vet att jag borde plugga men inte orkar. Istället sitter jag vid datorn och spelar harpan. Väntar på att du kanske, om jag sitter tillräckligt länge skriver till mig. Äh, sak samma, kommer aldrig hända.

Jag skulle vilja sluta vara så jävla feg och våga lite mer. Sluta fundera på vad alla andra tänker o

God morgon :)

Snart ska jag åka tll Sara, eller cykla rättare sagt. Ja, jag är jättestolt över att jag ska cykla dit, det är hela 1,5 mil dit. Ska bli roligt, det blir inte så ofta vi träffas längre...

Jag vaknade sju imorse, också. Gjorde jag igår med. Inatt drömde jag mardröm. Usch, jättekonstigt var det. Jag tror den var baserad på lejonkungen som jag såg på innan jag somnade. Ofta man får mardrömmar av lejonkungen. Men den är ganska hemsk, då när han flyr och blir jagad av hyenorna. Jag tror jag var lite snurrig också. För igår skulle jag lite snabbt resa mig från sängen och gå och hämta helosan. När jag reser mig från sängen går jag in i en hylla som ramlar ner och en sån där snökula går sönder och det blir blött och massor med glas i mitt rum. Jag blev lätt snurrig, efter hård smäll och ligga på sängen med huvudet nästan nere på golvet och plocka glas. Så tyckte det var bäst att inte göra mycket mer än att ligga i sängen.


Och idag säger vi grattis till Jens som fyller år idag. Krusbäret i The Ark :)

"jag ska inte prata så länge"

"Jag ska inte prata så länge" sa jag till far innan jag beslag tog hans mobil och ringde till Elise. 47 minuter senare gav jag motvilligt tillbaka mobilen igen. Det var väldigt roligt att höra Elise röst igen. Vi hade mycket att skratta åt. Förolämpningarna haglade tätt. Enligt Elise kommer jag inte bli känd och enligt mig kan Elise inte bli något av sin utbildning.

Tre veckor är äntligen förbi. Mobilen har varit overkligt tyst, men det har ändå gått väldigt fort. Jag har faktiskt haft ganska fullt upp. Att jag nu sitter hemma nästan en hel helg känns väldigt lustigt. Och tråkigt. Det var skönt igårkväll att få vara själv. Nu ikväll har jag suttit och hoppat upp och ner och väntat på att något ska hända. Och klippt sönder ett par jeans. För att laga två andra par jeans. Det blev inget laga, bara klippa. Får se om jag orkar laga något imorgon. Egentligen borde jag plugga mera också. Men tror att jag ser på film istället. Det är inget viktigt iallafall. Eller matten är lite viktig kanske, men jag fattar inte.

Dom sista drömmarna del II

Och Linnea liksom sa
”Sida vid sida ska vi gå”
Om du vill mig nånting
Så satt jag tyst och hörde på
Men det var du som sa till mig
Att jag ändå aldrig skulle förstå
Säg aldrig så igen
Det gör ont i mig än
Jag ville verkligen vara din vän
Det var du som lät mig gå

Lars Winnerbäck


Somna tidigt en fredag.

Igår somnade jag runt halv elva. Jag somnade ifrån Män som hatar kvinnor.  Det är så skönt att somna tidigt på fredagar egentligen. När jag är hemma en fredagkväll finns det inte så mycket annat att göra, alla är ute på något skoj och man orkar inte sätta sig och plugga en fredagkväll. Särskilt skönt var det den här fredagen eftersom jag hade valt bort att vara ute med vänner. Jag behövde ha en lugn hemma kväll. Med rosafluffboll och ett glas mjölk i sängen framför en film. Jag ska nog gå upp och se klart den snart.

Igår kom Elise hem från Indien, direkt stack hon vidare till Stockholm. Men jag fick smsa med henne iallafall, ovant men ändå så underbart att höra från henne igen. Jag har verkligen saknat dig, mitt barnbarn <3

Sy väska :)

Nu har jag precis ritat upp en mall för min väska som jag ska sy. Det ska bli en lite lagom stor väska för skolböcker, men inte för stor för att ha annars. Kanske lite tråkig, men det är så jag vill ha den. Får se hur resultatet kommer se ut sen. Ska vara dragkedja och kardborreband på den så får se hur den biten går.

Det var något jag tänkte skriva här som var ganska vettigt, men har glömt det nu. Jag har iallafall beställt min fotobok nu, borde komma om cirka två veckor. Imorgon borde min In Lust We Trust plansch komma, beställde en igår på discshop. Helt underbart lycklig för de två sakerna.


En sån här plansch är det jag har beställt :)


Friday I'm in love

Imorse spelade de Friday I'm in love på radion. Jag gillar för det mesta p3's musikval. Visst spelar de alla dåliga populära låtar också, men de har mycket bra musik också. Som sagt, de spelade Friday I'm in love imorse. Jag har hört den förut, såklart, men har inte reflekterat över den riktigt. Men den är väldigt mysig. Jag har gått och sjungit på den hela dagen, eller inte sjungit kanske. Men haft den i huvudet hela dagen iallafall.

Upptäckte nu att den inte går att bädda in, väldigt synd. men här är länken till den iallafall.

Idag har jag haft choklad och konfektyr. Det är en farlig kurs. Hur man än gör blir det så att man går och små äter massa godis. Man måste ju smaka på allt man gör. Idag gjorde vi brownies i min grupp, de blev väldigt kladdiga men säkert oh så goda! Smakade bara på smeten, typ. :)


The Ark boken klar, tror jag



Nu tror jag att jag är så färdig med fotoboken jag kan bli. Att börja med den var väldigt jobbigt, det var väldigt svårt att komma på hur den skulle se ut och hur jag skulle göra och att lära sig programmet också. Men det sista småplocket har varit roligt. Idag har jag lagt dit lite citat här och var i boken.

Vad tycker ni om framsidan?

Flumryck tar på krafterna

Jag har varit jättetrött idag. Verkligen trött. Fram till lunch släpade jag mig fram, vi hade visserligen bara tipspromenad och "hälsofrukost" men jag var trött och gick tyst och inne i mig själv. Funderade på hur jag skulle orka ta ett steg till. Låg kvar för länge i sängen imorse också. Efter vi hade ätit lunch satt vi nere i vårat omklädningsrum och jag fick en energikick eller något. Jag hoppade omkring, drygade mig, bet folk och skrattade så tårarna sprutade. Mina vänner tittade konstigt på mig och blev säkert trötta på mig. Jag hade roligt iallafall, lite roligt hade de andra också kanske, åt mig.

Efteråt kom jag underfund med att det tar väldigt mycket energi att vara så igång. Jag var helt slut och funderade igen på hur jag skulle orka ta ett steg till, läsa ett ord till och samtidigt förstå innebörden av det. På bussen hem sov jag, förutom när jag frös så mycket att jag funderade på om jag skulle komma hem levande.

Nu är jag hemma, har ätit majskolv och är piggare nu.

Jag känner dig inte, men jag tror jag gillar dig :)

Ola och matte

Egentligen borde jag plugga matte nu. Men det blir bara fel och min hjärna är slut. Istället har jag lagt in bilderna och filmerna från Uppsala på datorn. Skitdåliga bilder som vanligt. Ska se om det går att göra något åt dem, senare. Jag ska sätta mig på träningscykeln snart. Nu ska det bli bättring, mera träning och mindre godis.

Igår var jag i Uppsala och tittade på Lieder of the pack!. Det var samma program som i Helsingborg, så visst var det fint. Men det hade nog varit roligare att vara på två olika konserter med dem. Men det var bra iallafall, även om det är samma så blir det helt olika. De kan inte, som de själva säger, ha en konsert tillsammans som fungerar felfritt. Den här gången hade Per inget notställ och frågade om någon hade ett med sig. När han tittade på Ola svarade han: Jag har inget, jag kör utan. Lite coolare. Inte riktigt så, men nästan. Efter pausen släcktes inte lamporna och Ola skulle hålla föredrag om "Wolfie" (Wolfgang Amadeus Mozart), och stod och pratade på "tyska" om att han ville ha myyysssccchhhbelyssscchhning!

Till extranummer spelade de först Grösslein auf die Heide (?). Jag börjar nästan förstå vad den handlar om nu, med hjälp av Olas förklaringar på svenska mitt i låten. Enligt Ola "seriös" musik. Hur seriös den blir när Ola sjunger den är en annan sak. Han skuttar runt, bryter av rosor (mera effektfullt när han tog sönder hela sin bukett i Helsingborg ^^) m.m.

Något av det bästa med de här konserterna har varit att det hörs verkligen hur mycket Ola har utvecklats sångmässigt. Det finaste igår var This Sad Bouqet, slutet. När han verkligen tar i. Det är så vackert så jag får rysningar. Jag lägger nog upp den på youtube senare.

Lyckades inte träffa Ola och Per efter, jag och syster väntade ganska länge utanför, men sen var jag tvungen att hinna med mitt tåg och vi gick antagligen precis innan de kom ut.

Men nu är det slut på deras samarbete, läste att The Ark ska börja spela in snart. Det har väldigt intressant att följa deras samarbete. Men det ska bli kul att få gå på riktig The Ark konsert igen och höra nytt från The Ark. Nu längtar jag verkligen.

Håkan på Liseberg :)

Jag vaknade för tolv timmar sen, efter att ha sovit cirka fyra timmar. Jag sov hos Elsa och hon skulle till golfbanan vid tio. Så även att vi hade kommit hem vid fyra var vi tvugna att gå upp. Igår var helt underbart. Såhär dags stod vi framför stora scenen på Liseberg och tittade på Håkan. Eller jag fick mest lyssna, jag är för kort för att se ordentligt. Jag hade väldigt ont i nacken och ryggen när konserten var slut.

Konserten var iallafall helt fantastiskt bra. Fullt ös från första låten, som var Tro och Tvivel. Publiken var med jättemycket, Håkan var glad och energisk, bandet spelade bra. Egentligen var konserten nog ganska lik den på P&L, men minns inte så mycket av den, jag var för trött då. Den här konserten slog den med hästlängder.

Bäst: Känn ingen sorg för mig Göteborg och Nu kan du få mig så lätt
Sämst: Måste något vara sämst så blir det att man inte hörde mycket av Håkan själv. Om det berodde på att publiken sjöng så högt eller om hans mick var konstigt vet jag inte, men hade varit kul att höra honom emellanåt.

Jag hatar att jag älskar dig




Hurricane Gilbert

 


Nu kan du få mig så lätt



Kallköket

Idag har vi haft praktiskt, kallkök. Som tur var fick jag jobba med Anca, inte att jag inte gillar de andra, de är roliga och bra de också, men jag var väldigt trött och orkade inte vara social. Då är det bättre att vara med Anca.  Vi jobbade även med två andra, men det gick bra. Vi skulle göra en beställning, någon som ville ha två olika potatissallader och så massa kassler och rostbiff uppskuret och massa kycklingspett. Vi blev "utskällda" av våran lärare för att vi jobbar för fort. När vi var klara en timme innan lunch upptäckte vi att vi borde lyssnat på henne. Istället fick vi diska massor (som vi faktiskt inte skulle gjort idag) och packa upp massa kartonger (som ettorna skulle gjort igår).

Man hittar så mycket mysigt i grönsakskylen alltid. Idag hittade jag två halva väldigt mögliga lökar. Usch!

Och tack till söte farmor idag, hon köpte en ny tågbiljett till mig så jag slipper gå upp vid fyra och kan gå upp halv sju istället. Så ingen som vill ha en tågbiljett Stockholm-Linköping 05.21 på måndag morgon?

Sommarlängtan

Jag fick ett infall att lyssna på Miss Li. Det var ingen bra idé. Även att jag inte var på hennes konsert på P&L så hörde jag lite av den och hon är nog den jag mest förknippar med P&L av någon anledning. Tror att det är för att jag började lyssna lite på Dancing the hole way home någon vecka efter festivalen. Och den handlar lite om just P&L. Jag saknar den veckan. Då tyckte jag att det var ganska jobbigt vissa stunder, men det var ändå så underbart. Efter att jag hade saknat Peace and Love ett tag började jag sakna dagen i Helsingborg. Det var så mysig stämning och jag kan fortfarande nästan känna den där nästan panikliknande känslan jag kände när jag såg Ola Salo.


Mitt kollage från konserten i Helsingborg.


När jag var med Mikaela när hon jobbade på P&L hade vi inte speciellt mycket att göra, vilket resulterade i att hon skrev på min rygg: "GANDALF Jag är en transvestit"


Och jag som tyckte igår var jobbig

Den här dagen har varit jobbig. Jag har ingen energi kvar, jag är helt slut. Nu har jag sovit ungefär en timme. Imorse var vi på Don't drink and drive föreläsning. Först fick vi se filmen om Svartmåla, har ni sett den? Jag har sett den minst fyra-fem gånger. Den blir inte roligare eller mindre sorglig för varje gång man ser den. Det är en spelfilm om en bil olycka 1992. Fem fulla ungdomar ska köra 800 meter, kör av vägen och bilen voltar. De tre i baksätet dog, föraren och han som satt i passagerarsätet överlevde, utan större skador har jag för mig. När vi sett den filmen, väldigt nerkortad verision dock, kom en upp och berättade om hur det var att uppleva den kvällen på riktigt, han var en av ambulansmännen som kom dit. När han hade pratat klart kom det upp en annan som berättade hur det var när han förlorade sin son. Också en bilolycka, med alkohol inblandat. Många gånger under föreläsningen höll jag på att börja gråta.

Resten av dagen har mest varit allmänt jobbig, jag upptäckte att jag inte alls har läst så långt vi skulle i engelska boken, nu har jag 50 sidor kvar. Och jag vill verkligen inte läsa den. Män som hatar kvinnor är mycket intressantare. På mentortiden fick vi höra att någon/några försökt bränna ner skolan inatt. Konstigt att man inte märkte det innan våran mentor sa det i slutet av dagen. De testade brandlarmet idag också, var nog första gången jag hörde att någon använde högtalarsystemet.

Vi fick våra busskort idag också. Bara en månad efter att vi börjat skolan, starkt jobbat! Det finns två olika kort, självklart fick vi skolkort som bara gäller under vardagar. Jag hade uppskattat ett som gäller dygnet runt mer om man säger så.

Erik Hassle

Idag har visst blivit stora youtube dagen. Jag bara fastnar där. För att jag har inget att göra vid datorn men massa annat så jag gömmer mig här. Hittade iallafall Erik Hassle av en slump. Han är otroligt söt och sjunger väldigt bra. Jag har hört Don't bring flowers after I'm dead ett par gånger och vetat att det är han, men jag har inte tänkt på det mer än att låten är bra. Nu kommer jag nog lyssna lite mer på honom. Det jag fastnade för nu var hans cover på Nothing Else Matters från morgonprogrammet i tv4. Den är inte som Metallica, verkligen inte. Men covers som försöker låta som originalet blir sällan bra. Covers som hittat en ny sida är bra. (Kanske därför jag gillar Maia Hirasawas verision av The Worrying Kind så bra?) Iallafall så gör han den jäkligt bra och jag blev lite kär i han.

 

(På tal om helt annat så har Alliwantistheark lagt upp ett Ida klipp, från grammisgalan)


Motoboy - Disease

Jag tänkte lyssna på Fel på hjärnan med Markus Krunegård men självklart fastnade jag vid massa The Ark klipp. De är underbara de pojkarna. Hittade ett litet klipp med när Motoboy sjunger en bit av Disease. En av de finaste kärlekslåtarna <3

När jag ändå pratar om The Ark, inatt drömde jag och Leari och Sylle. Jag tror att jag jobbade på Matex (minns ni den affären?), jag tror iallafall att det var den, den var väldigt gul iallafall. Helt plötsligt ser jag Leari i en hatt med stort brätte på, lite senare ser jag att han går tillsammans med Sylle som går runt med en kundvagn. Men jag vågade inte gå fram till dem, eller gjorde jag det? Minns inte. Tror inte det iallafall. Känns som att jag drömmer ganska mycket om The Ark egentligen. Men jag gillar om det (som Hanna brukar säga) och kan gärna drömma lite fler drömmar om de pojkarna.


Hemma från släktträff

Nu är jag hemma. Bara skönt tycker jag. Jag har varit på kryssning med Birka Paradise till Åland med massa släktingar. Min pappas moster ska fylla 60 i år, så det var fest pga det. Eftersom att syster inte fick komma hem den här helgen (typiskt) hade jag inte många att umgås med egentligen. Visst är alla släktingar trevliga, men jag känner dem inte. Och jag har väldigt svårt att prata med folk jag inte känner. Tycker också att det är lite läskigt att åka sån där båt. Allt känns så patetiskt. Fast, tycker att det mesta jag gör känns väldigt patetiskt nu av någon anledning. Men ålandskryssning är inget kul egentligen. Särskilt inte när allt består av barnfamiljer och vuxna. När vi väntade på att äntligen få gå av började en mindre nykter människa prata med oss: "Det är så skönt att komma tillbaka, egentligen går man ju bara och väntar på att få komma hem igen och få sova i sin egen säng!" Måste nog hålla med honom, jag längtade väldigt mycket efter min säng.

Som vanligt när jag har mycket att göra sitter jag vid datorn. Men jag tror att jag skjuter upp allt till imorgon. Just nu orkar jag inte.

Händelserik dag

Tips: Ha inte tekoppen framför tangentbordet. Det mår inte bra av att få massa te över sig. Nummer delen har precis slutat funka på mitt. Men schh, det behöver inte mor och far veta ^^

Idag har jag hunnit med mycket känns det som. Bakat tårta till Anca, varit i stan (köpt ett block där jag kan sätta dit ett foto på Ark på framsidan) och varit hos Sara och ridit. Det var väldigt länge sen och väldigt mysigt. Dock tyckte varken mina ben eller min rumpa att det var så värst mysigt. Så blir det när man rider ungefär en gång varannan månad. Men Sara har lovat att jag ska få hoppa lite nästa gång. Det har jag inte heller gjort på länge. Snart två år skulle jag tro att det är sen sist. Ska bli roligt. :)

Morgondagen ska jag försöka hinna med ännu mera på, städa litegrann, baka klart tårta och åka till Anca, duscha och hitta kläder, in till stan för att fira Anca med klassen och några till. Kommer bli väldigt skoj :)

The Ark, större än jag trodde?

Jag tittade på dokumentären om The Ark från svt igår. Den från 2001. Då hade The Ark precis slagit igenom och var ute på sin första stora turné. Den här tiden, runt 2000 var jag fortfarande liten och lyssnade inte mer på musik än mammas och pappas och skivor för barn, så jag vet inte riktigt hur musikindustrin funkade då. Men som det ser ut nu är det inget band som får en dokumentär (eller tillochmed två) om sig efter första skivan. Var det så att det var annorlunda då och det inte var något jättestort då? 

Jag vet inte, men det känns ändå som att The Ark var större när de slog igenom än vad jag trott. För mig har de varit ett fantastiskt band ända sen jag upptäckte dem. Men jag har aldrig riktigt förstått hur stora de var innan. Men när man ser på dokumentärerna och ser publiken så är ju det ganska stora publiker för att vara ett band som precis slagit igenom.

Hur länge har Du lyssnat på The Ark? Minns du första tiden, då runt 2000? Var de mycket större än andra band som också precis hade slagit igenom? Tell me :)

Death to the martyrs

Jag sitter och lyssnar på lite The Ark och letar små citat att sno ur texterna och använda i min fotobok. När jag lyssnade på Death to the Martyrs fastnade jag för en rad som jag inte lagt märke till förut: Who stuck needles in his arm while you and I still stuck to smarties. Jag började skratta högt. Började fundera på låten lite också. Kan det vara så att den beskriver att The Ark förändrats och de inte längre är de där provokativa unga killarna, utan att de har börjat bli vuxna. Ola pratade i sitt sommarprat om att han aldrig gillat att passa tider och ha rutiner men att han började förstå det bra med rutiner när han var i Indien. Det låter det lite också som att han försöker förklara i den låten. Visserligen var han i Indien efter att han skrev den låten men iallafall.






Jag tycker att Death to the Martyrs förklarar motsatsen till The Ark. Death to the Martyrs förklarar en martyr som höll fast i sitt och körde sitt rejs, men det blev uttjatat och pinsamt. Det kan se coolt ut till en början och tufft att gå emot samhället. Men efter ett tag när man själv vuxit upp ser man att det inte är lika coolt längre. Kanske kan det vara bra att ha en tid då man går emot samhället och ifrågasätter allt. Men någon gång måste man växa upp och förstå att världen inte alltid kan anpassa sig efter en, ibland får man försöka anpassa sig efter världen också.

Det fantastiska klippet har cenniahdra lagt upp på youtube. Jag älskar allsångs fenomenet som uppstår i nästan varje låt på The Ark konserter

The Ark quiz, alla rätt såklart ^^



Hittade ett quiz om The Ark, självklart var jag tvungen att göra det. Och självklart fick jag alla rätt. ^^ Hade jag inte fått det hade jag inte lagt ut denna, det hade varit pinsamt om jag inte hade kunnat alla. Det var dessutom väldigt lätta frågor. Vill du också göra testet? Gör det Här.

Det var två frågor som jag inte var riktigt överrens med. En var om vilka som hade barn, nu är det ju alla utom Ola. Där fanns det bara med Jepson och Sylle. Men det är väl inte helt nytt gissar jag. Sen var en fråga vad kallar The Ark sina fans. Vad jag vet är det vi fans som kallar oss så, inte att de kallar oss för det. Eller?

Vi fick sluta tidigt idag så jag hann med tidiga bussen hem. Var himla skönt att komma hem tre timmar tidigare än väntat. När jag kom hem åt jag smörgåstårta (som jag köpte i skolan, mums var den, tack så mycket :) ) och tittade på Girls just wanna have fun, som jag lånade av en kompis för typ tre veckor sedan ^^ Den var lite söt. Inte lika sorglig som The Green Mile som tur var. Tips: Titta inte på slutet på The Green Mile preics innan ni ska sova. Man blir ledsen och får konstiga drömmar.

Schwarzwald med polkagris?

Min käresta Anca fyller år på fredag. Vi är lediga då, så tänkte våldgästa henne med tårta. Jag har funderat på lite olika. När jag ska baka något vill jag gärna testa något nytt. Schwarzwald är visserligen inget nytt, men det är så otroligt gott, iallafall min pappas. Jag tycker synd om alla som inte har smakat den, den är något som står över allt annat. Men eftersom att jag vill testa något nytt och Anca älskar polkagrisar funderar jag på ifall det skulle vara gott att ha i finhackade polkagrisar i grädden? Jag tycker det låter gott. Sen tänkte jag göra som små bakelser istället för en hel tårta.

Mörk choklad och polkagris är ju inte fel, så det borde funka. Håller med? Eller låter det vidrigt?

Min The Ark tavla




Såhär ser min The Ark tavla ut. Det mesta är bilder från konserter som jag tagit (Elsa har tagit ett par stycken åt mig också), och ett par bilder från tidningar. I mitten sitter kortet som jag köpte när de spelade på Grönalund (Jepsons autograf fattas :O ), över och under sitter biljetter från konserter, på sidorna är bandet från oxelösunds hamnfestival där de spelade och åkbandet från när de spelade på grönan. Det översta The Ark har jag klippt från en påse. De röda lapparna är bitar ur The Ark låtar. En liten bild är på Ida när hon håller upp en plansch på Ola med vingar, som jag vill sno.

Det var riktigt roligt att göra den, men väldigt svårt. Även om ramen är stor tog platsen slut fort och jag fick rensa ganska ordentligt för att få plats. Funderar på Rosas tips att göra en liten tavla med ett litet citat och sätta upp någonstans i mitt rum. Har dock ingen plats kvar typ ^^

Vakna två timmar för tidigt

Jag vaknade en minut över sex. Jag hade kunnat sova till åtta, även om tanken var halv åtta. Men jag hade en fluga i mitt rum. Den såg jag igårkväll, men tänkte att det är ju ingen mygga så saksamma. Om jag är irriterad på morgonen är det inget mot när jag har vaknat för tidigt av en sån pluttig anledning så jag inte kan somna om. Plus att jag var väldigt kissnödig också. Har fortfarande inte varit på toa, om någon bryr sig ^^

Jag satte mig här för att ändra lite i en text till skolan för jag tyckte att det lät dumt igårkväll. Men tror att jag ger upp den idén. Kommer inte på hur jag kan skriva annorlunda.

Som världen ser ut idag är människor väldigt ointresserade av vad som händer utanför deras radar. Mår man själv bra, och de runt omkring en, tycker man att världen är nog helt okej. Visst finns det många som verkligen kämpar för att göra världen bättre, men för att det ska funka att världen blir bättre måste ALLA hjälpas åt. Sen kommer det alltid finnas rötägg som inte bryr sig om andra än sig själva.

Så hade jag skrivit. Jag tyckte det lät fel. Tycker fortfarande det litegrann. Men vid en extra eftertanke så tycker jag nog så egentligen. Människan är egoistisk och tänker på sig själv i första hand, och mår man själv bra och de runt omkring en tycker man att världen är iallafall uthärdlig. När man mår bra vill man inte förstöra det med att tänka på att andra har det mycket värre. Eller så är det jag som är ännu egoistiskare än resten av mänskligheten. Nu ska ni inte få tron att jag aldrig tänker på någon annan än mig själv, det gör jag. Kanske inte så mycket som jag borde, men jag bryr mig.

High Jumping Jack



Jag tog en sväng till forumet på Thearkworld. Någon tipsade om Lasses brors band, High Jumping Jack. Jag har inte hunnit lyssna så mycket på dem, men hitills tycker jag att de är bra. Helt klart värda att lyssna på!

Om du har spotify är det bara att klistra in länken i din spotify spelare och börja lyssna :)
http://open.spotify.com/album/52jsziPLqGQhwTwRWYImOF


Jag älskar känslan av att vara helt utmattad

Jag har precis varit ute och sprungit. Eller sprungit är nog att ta i, men joggat. Det är bara så att jag hatar ordet jogga. Låter så stockholmstöntigt. Jag har inget emot Stockholm egentligen, men... Läste en intervju med Sylle förut idag, han hade lagt märke till att stockholmsbor när de håller med om något säger; Eller hur? Kom på mig själv med att jag säger så hela tiden. Dock inte seriöst. Det är mera när jag får en komplimang och jag inte vet vad jag ska säga, då blir det Eller hur!?

Det jag tänkte komma till är att jag älskar att springa. Kanske låter väldigt konstigt för vissa, särskilt med tanke på hur mycket fläsk jag bär omkring på. Men det är så härligt att känna att kroppen arbetar, andningen är tung och man känner hur hjärtat slår fort, när benen rör sig tyngre men man iallafall känner att allt är nästan perfekt. Även att det är jobbigt känner man att man kan springa nästan hur långt som helst. Eller iallafall tills man får sån där mördande håll.
Sen efteråt är det så skönt också, när man känner att man har gjort något och kroppen är utmattad. När man känner att man faktiskt får sitta stilla ett tag och bara ta det lungt.

Gick också förbi fotbollsplanen. Mitt gamla lag tränade där och jag märkte hur mycket jag egentligen saknar fotbollen. Även att fotboll egentligen är en ganska meningslös sport där man jagar efter en liten boll. Men jag saknar allt med fotbollen. Laget, träningarna, spelet, gemenskapen, ja allt. Men jag kan inte börja igen, även att jag saknar det hatade jag det ändå, jag kände att jag aldrig var tillräckligt bra. Dessutom har jag inte tid och jag kan inte spela på grund av mina benhinnor som vägrar att bli helt bra.

The Ark is The Band!

Egentligen ska jag sova nu, men jag råkade fastna vid datorn lite, och youtube. Det här klippet fick mig att börja skratta. De är så söta dessa pojkar. Titta och skratta lika mycket ni :)


Truls

Idag kunde man läsa på alliwantistheark.blogg.se att Martins son ska heta Truls. Det är gulligt tycker jag :)

Större delen av den här dagen har jag suttit och klurat med min fotobok. Det blev ungefär som en biografi om The Ark. Och lite minnen från konserterna jag har varit på. Kom på nu att jag inte hade med JCS :O Får skriva med det senare.

Näh, jag vet inte vad jag ska skriva längre. Det är anledningen till den dåliga uppdateringen. Och att jag somnade väldigt tidigt i fredags och inte var hemma hela dagen igår. Men om man säger väldigt tråkiga inlägg istället då.

Trött. Vem, jag? :O

Igår somnade jag vid nio. Efter att ha tittat 20 minuter på The Green Mile. Därför missade jag att säga hej då till Elise. Mitt hejdå kommer hon inte se förrän hon kommer hem igen antagligen. Som jag skrev ungefär tio i tre på natten. Det har bara gått en dag och jag saknar min kanin otroligt mycket. Mobilen är så tyst. Egentligen är det bra på ett sätt, mina gratis sms är slut så jag slipper slösa pengar där. (Ännu mera spara till i sommar). Men jag saknar hennes sms.

Idag vaknade jag vid sju, gick upp och åt en mindre lyckad frukost. Våran mixerstav är inte så stark. Inte när man ska mixa jättefrusna fruktbitar iallafall. Åtta styrde vi bilen mot farfar. Pappa och två andra gubbar skulle segla hem båten. Eller halvägs iallafall. Jag och syster umgicks med farfar. Det var väldigt trevligt. Inte så ofta det blir av.

Nu ska jag gå och lägga mig i min säng, äta godis och titta vidare lite på The Green Mile. Eller sova. Imorgon ska jag plugga. Jippie. Kanske har mer att skriva då, ska skriva vidare på samhällskunskapen. Då kommer det nog mycket tankar.


Laughing with- Regina Spektor

Egentligen skulle jag vilja skriva om en film vi sett på samhällskunskapen. Men det får bli en annan gång. Jag måste sova. Har lovat mig själv att ligga i sängen runt halv tio ikväll. Men ska bjuda på en låt jag har börjat älska den senaste tiden (och som gått på repeat hela kvällen)


Laughing with- Regina Spektor


Halalmat i skolorna?

I den lokala gratistidningen Extra (Känns som att jag läst för mycket Extra just nu?) handlar insändarna om ifall muslimska barn ska få äta halalmat i skolan. En mamma tyckte att det är deras rättighet att få halal. Ett svar på den insändaren tyckte att barnen kan äta vegetariskt de dagar det inte är fisk. Jag tycker det är en intressant diskussion. Jag är inte så insatt i vad det betyder med att det är halal. Men det har något med slakten att göra, right? Mammans svar på insändaren var att det faktiskt finns lag på att det ska finnas halalmat, och att alla ska äta halalmat så blir allt bra.


Något av det svenskaste som finns, smörgåstårta

Visst, det skulle vara en enkel lösning att bara servera halal (och inte fläskkött gissar jag?). Visst, jag tycker att man ska acceptera alla som de är och alla får ha den tron den personen vill. Det är alltid prat om att man ska acceptera andras religioner och andras traditioner. Men det känns som att den tanken börjar gå lite långt. Det är klart att alla ska få ha sina religioner/traditioner. Men vart är svenskheten påväg att försvinna? Det är nästan så det känns som att folk tycker det är fel att vi vill fira jul, att vi har kvar våra traditioner med jul, påsk och midsommar. Att det är fel att vi inte tar till oss det här med fastan och allt annat. Men det här är Sverige, vi firar jul och midsommar. Har man kommit hit ska vi försöka acceptera er, men det är fortfarande Sverige och vi har våran tro och våra traditioner.

Det känns som att det blev ett väldigt konstigt inlägg det här. Känns som att jag låter väldigt invandrarfientlig. Nej det är jag inte. Jag tycker bara inte att våra svenskheter ska försvinna pga stor invandring.


Bright, Extra!

En av de lokala gratistidningarna hade igår en väldigt bright löpsedel: Läkare varnar: Mp3n kan ge dig tinitus!

Oh nej! Kan man få tinitus av Mp3n? Jag som trodde att det var helt ofarligt att utsätta öronen för högt ljud rakt in i öronen!


Fly världen

Jag gick ut och gick förut, även att jag har massa saker att göra här så gick jag ut och gick. Jag var tvungen att fly från världen en stund. Så jag fyllde öronen med Håkan låtar och gick ut. Hela vägen ville jag bara börja gråta. Lite allt möjligt och ingenting fyllde min hjärna. Tårarna ville inte börja rinna, jag har hållt tillbaka så många tårar så länge att jag nästan inte kan gråta längre.

Jag skulle vilja ha en ventil, så jag kan släppa ut lite av trycket. Egentligen tror jag att jag mår bra, jag tror att jag iallafall ger sken av att må bra. Men när jag är själv, när ingen ser kommer allt som en våg och sköljer över mig. För varje gång blir det bara mer och mer, snart kommer jag drunkna.

Jag vet inte vad jag ska skriva, om jag ska försöka förklara allt. Jag vet inte om det är värt att försöka förklara. Nu tror jag att jag bara lever på längtan. Längtan till jag ska se Håkan, till jag ska se Ola, till att Elise Indien resa är förbi, till nästa år. Nästa år med Olas film, med nytt The Ark album, med festival resan, ett år i The Arks tecken.

The Ark är så viktiga. Världen behöver verkligen ett band som dem. På samhällskunskapen ser vi på en film där en lärare ger sina elever en uppgift som sträcker sig över hela läsåret. De ska komma på ett sätt att förändra världen. The Ark förändrar iallafall min värld. De har nästan alltid pratat om att de vill skapa ett rum där man kan vara sig själv, där det inte finns några dömmande ögon, där man blir accepterad.

Kom att tänka på en nemi strip. Nemi's blonda kompis sitter och pratar med en lesbisk tjej. Nemi's kompis sitter och berättar att hon tycker att det är helt okej för henne att hon är lesbisk, att hon inte har något emot lesbiska och undrar när lesbiska ska bli accepterade. Den lesbiska tjejen svarar: När du inte känner att du behöver försvara mig? Den är så sann. Varför inte bara acceptera att alla är olika, big deal. Jag vill kunna vara mig själv, jag vill att andra också ska kunna vara sig själva.

RSS 2.0