Servering

Imorgon har jag serveringsprov, så jag satt och läste igenom häftet med en massa skit som vi ska lära oss. I slutet handlar det om Vett och Etikett. Jag citerar: För många som är uppvuxna från 1970- talet och framåt och har fått en fri uppfostran med tanke på att vara sig själva med samvetet som ledstjärna för uppträdande (som har fått göra som de vill, säger somliga) låter detta med vett och etikett väldigt tråkigt - borgerskapets bojor och Jantelagens redskap. Det är "tvång" att göra saker som man inte vill, ofta tråkiga och tillgjorda konstigheter.

Jag blir bara arg när jag håller på med den här jäkla serveringen. Den är dum. Våran lärare är dum. Jag lär mig inget. Och tyska hade varit mycket nyttigare att läsa. Dessutom är häftet vi har skrivet på typ 70-talet och så här ser faktiskt inte världen alls ut längre.

Den här dagen har inte varit mycket bättre än igår. Igår var jag skittjurig. Idag fick jag jätteont i magen. Jag trodde att det var blindtarmen, tills Anca berättade att den sitter på andra sidan. Det var visst mensvärk. Så där var anledningen till min tjurighet igår. Och jag har en konstig känsla i magen att allt inte är riktigt rätt. Jag kan inte sätta fingret på vad bara.

Uppochner

Den här dagen har varit upp och ner. Jag vet inte var jag är. Ena stunden står jag och är trött och tänker arga tankar om allt och alla, nästa står jag och skrattar så jag håller på att ramla ihop. Jag tror att jag vaknade på fel sida. Väldigt fel. Ändå har dagen varit ganska bra, överlag. Vi har praktiskt prov i konditoriet. Och bara ett misslyckande, eftersom vi hade ett konstigt recept.
The Ark's album är väldigt bra iallafall. Tror jag. Några låtar har fastnat. Andra försvinner i mängden. Men jag tror att alla kan bli bra. Nu ska jag gå och rensa tankarna.

Äntligen över

Nu är det över. Mack-SM. Jag kom tvåa. Och jag är inte ett dugg ledsen över att jag inte vann. Det är snarare skönt. För nu slipper jag en väldig massa måsten som ettan har. Och det är väldigt skönt att det är förbi så jag kan koncentrera mig på annat nu. Hitta ett jobb till exempel. Kanske borde jag lämna in en ansökan till Ica Maxi.
Den senaste tiden har jag inte lyssnat på så mycket musik när jag suttit vid datorn. Jag tycker att det är så skönt med tystnaden. För det är sånt liv överallt annars där jag är. Så när jag väl sitter vid datorn är det så himla skönt att få ha lite tyst runt mig.

Jag har förresten världens finaste vänner. Efter prisutdelningen i torsdags kom en hel flock med människor fram för att krama mig, vissa hade till och med tårar i ögonen. Och alla säger grattis och säger att de är stolta. Det är inget mot vad jag är, dels över vad jag presterat, men också över vilka otroligt fina människor som jag stolt kan säga är mina vänner.

Jag var faktiskt inte speciellt nervös, alls. Jag trodde att det skulle komma på onsdags kvällen, men jag var alldeles för trött för det. Och så sov jag hos Andreé och det gör mig mycket lugnare. På torsdagen hann jag aldrig heller bli riktigt nervös. Jag hade så mycket annat att tänka på. Men jag har blivit mycket lugnare. Och jag har börjat låta mig vara en självklar del i mitt liv. Det är inte alltid det har varit så. Men det är klart, vem blir inte lite nervös när man ska prata inför flera hundra personer? :)

Snart tror jag att jag ska börja klura på ett inlägg till en ny blogg. Mer om den i ett senare inlägg.

Inte tid

Nej jag hinner inte skriva. På torsdag tävlar jag i Mack-sm, både kul och nervöst.
Ha det bra tills jag hinner skriva igen, hejs!

Årsbok

Idag var vi på ett informationsmöte om studentmössor och årsbok. Känns rätt överdrivet att vara på ett halvtimme långt möte om en jäkla mössa och en jäkla bok. Det ska visst finnas en mössa med videokamera i till nästa år. Tufft. Årsboken känns också lite sådär. Hej vi försöker bli ännu mer som USA! Fast hur mycket jag än försöker vara negativ till det så tycker jag ändå att det är lite intressant. Alla klasser får sitt eget kapitel, där det står om alla i klassen, massa bilder, lite kul info och sen lite text om klassen. Det som gjorde mig eld och lågor var egentligen texten. Snabbt så erbjöd jag mig att skriva den texten. Kanske lite överdrivet att skriva att jag gillar att skriva, med tanke på att jag är beroende av att skriva långa inlägg här...
Hon som pratade var lite läskig. Eller rätt bra egentligen. Hon försökte få med oss och hålla oss vakna. Men det blev lite överdrivet, för mössan är inte det absolut häftigaste med studenten. Hon försökte hela tiden få oss att svara och låta entusiastiska. Och det var läskigt. Men å andra sidan så är det roligare att lyssna på än någon som bara mal på i samma tonläge, som man slutar lyssna på efter tio sekunder.

"Tell me this night is over"

Just nu vill jag ligga i Andreés famn och ligga kvar där, väldigt länge. Gömma mig för världen. För den är läskig och skrämmande. Bara massa stress och måsten. Jag vill inte längre. Särskilt inte Mack-sm. Men jag måste väl stå ut. Även att jag hatar uppmärksamhet. Det kanske blir kul när jag är där. Bara att det är det inte nu. Särskilt inte mina klasskompisars ideér om plakat och lakan m.m. Det vill jag inte. Då blir det bara jobbigt. Okej att stå snälla och söta och titta men jag vill INTE ha några plakat och folk som skämmer ut sig för min skull. Jag kommer inte klara mig bättre för det, snarare skulle det göra mig mer nervös. Och det är något jag inte behöver.
Allt är bara stress nu, typ. Och så körkortet på allt det. Och något som min syster ville att jag skulle hjälpa till med. En helg då jag inte är hemma upptäckte jag nu. För då ska jag till Tyskland. Och om en månad och en vecka har vi nationelltprov i matte. Ska jag hinna plugga på det? Åt helvete med det.
Jag har inte tid, men jag ska sova hos Andreé imorgon. För jag orkar inte tänka på vad jag måste göra egentligen. Så är det med det.

Fylla 18

Som jag har längtat efter den dagen. Dagen då jag äntligen skulle fylla 18. Skaffa abonnemang, gå på krogen med mera, med mera. Så i fredags skulle jag ju gå på krogen med Lizette. Jag var jättepepp och längtade hela dagen. När jag väl satt på bussen blev jag skitstressad över en massa saker och fick lite halvt panik. Jag mådde inte alls bra. När jag kom fram och kom hem till Andreé vad jag nästan gråtfärdig och borrade in näsan långt in i hans axel och stannade där ett bra tag. Jag bestämde mig för att stanna hos Andreé den kvällen och bara ta det lugnt. Ett väldigt bra beslut. På lördagen var jag flera gånger påväg att börja gråta under dagen. På kvällen åkte vi hem till en klasskompis till Andreé på grillfest, där fick jag ett nervöst sammanbrott och satt och grät jättelänge. Annars var lördagskvällen en trevlig kväll. Det var mycket nytt kul folk, jag var lagom småfull och vi bastade. Visserligen brukar jag inte gilla att basta men det var rätt skönt och framför allt kul. Blev väldigt blött.
Och nu har jag ännu en gång glömt bort att duscha, får göra det imorgon på morgonen. För det kommer jag inte orka nu. Jag får försöka packa upp och packa istället. Ha en trevlig kväll, hejs

Ett påsklov är förbi

Nu är snart påsklovet förbi. Kvar är en utgång på krogen och en fest med typ okänt folk. Det här lovet har varit sjukt bra. Ida och Elise kom från långt bort och umgicks med mig och Lizette. Väldigt mycket har hänt under lovet, vi har hunnit nörda The Ark, påskkalas, kanotpaddling med ofrivilligt bad, påskmarknad, se på film och mys, sova tre i en 1.20 säng med mera med mera. Och självklart var vi i Norrköping med Ida.
Det värsta med att ha så fint besök är att det blir så tomt efteråt. Sängen blir så stor (även om det i vissa fall kan vara skönt att iallafall kunna vända sig om utan att slå till någon). Som tur är har mitt problem med för stor säng minskat en aning, Andreé fyller den platsen ganska bra. Men Ida och Elise är saknade. Lizette träffar jag ikväll.
Idag har jag fyllt 18 också. Det är spännande. Många gratulationer och mycket presenter. Bl.a ett knivset, påslakan, rosa durkslag, bakformar och pengar. Sen har jag varit på banken och fixat en bankdosa, så nu kan jag betala räkningar själv. Och på måndag kommer mitt abonnemang, jej!
Och nej det här blev inte så vidare värst bra skrivet, men det får ni leva med. Förhoppningsvis kommer jag igång med det snart igen, men antagligen inte. För nu är det mycket på gång, mack-sm och nedräkningen mot körkortet har börjat..

RSS 2.0