Jag lever

Jag lever, men har inga ord just nu..
Livet är bra, iallafall

Imorgon gäller det!

Imorgon ska jag göra min macka till mack-sm! Det ska bli väldigt spännande. Får hoppas att det blir bra. Så ska vi skicka in anmälningarna. Gjorde brödet idag, det gick faktiskt väldigt bra. Snygga, fin yta och jättesaftiga inuti.
Idag gjorde jag något dumt. Jag sprang lite på löpbandet på gymmet. Gick ett bra tag, sen testade jag att jogga lite. En minut. Sen fick jag ont. Så att det högg till i hela högerbenet vid varje steg jag tog. Inte bra. Mina ben kommer aldrig bli bra. Jag vill kunna springa igen!

Borta

Skägget är borta.. Hm. Fast det blir nog bra.
Har inte mycket att säga idag. Är inte på humör för att skriva. Mycket att tänka på. Men inget som blir ord. En annan dag kanske.

Nostalgia Locomotive och indiescenen i Portland

Imorse hörde jag en låt på radion. Nu minns jag inte vad den hette eller vem det var. Men den påminde väldigt mycket om The Mo. Tror att det var Nostalgia Locomotive. Det är en helt underbar låt. Nicklas Stenemo, som spelar i Melody Club, sjöng i bandet The Mo. Jag gillar hans färg på håret i videon till Nostalgia Locomotive. Knallorange.



Det är en bra låt iallafall, och jag får flashback till högstadiet. Då lyssnade jag ganska mycket på dem. Jag gillar sånna låtar. Fast ibland kan det bli läskigt.
På tal om musik. Jag höll på att dö av skratt av Hultsfreds nyhetsbrev. Det var bandsläpp, och de hade delat upp banden i olika kategorier. Den mest klockrena kategorin var: Hej, jag tycker att indiescenen i Portland är grym. Ja jävlar. Jag satt och skrattade högt jättelänge. http://rockparty.se . Hästpojken och Veronica Maggio ska till Hultan iallafall. De är bra. Hoppas att jag också kommer dit.

Handens fem fingrar

Pappa visslade på någon melodi förut. Jag har inte en aning om vad det egentligen var. Men jag tyckte att det lät lite som Handens fem fingrar. När jag var liten, eller yngre kanske låter bättre, gick jag på någon form av gympa, och när vi skulle stretcha och slappna av i slutet så spelade de alltid den här låten. Jag gillar den. Den är fin.

Fem fingrar ska skydda dig.
Ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp och ett är tro.
Handens fem fingrar vaggar dig till ro

Framtiden är snart nutiden

Nerskrivet på vägen till skolan imorse.

När jag var hos Ida pratade vi mycket om framtiden. Vad som ska hända efter gymnasiet. Vi kom fram till att vi ska flytta ner till Göteborg. För Göteborg är en fin stad. Mycket av det fina är i och för sig Elise, så vi får hoppas att hon vill bo med oss!
Iallafall pratade vi mycket om hur vi vill att våra liv ska se ut. Vi ska ha en mysig lägenhet med massa kuddar och filtar. Och dricka stora koppar te. Riktigt stora koppar. Som man kan köra ner hela ansiktet i och bränna sig på näsan. Vi ska nästan bara använda kjolar. Eller, vi ska inte använda jeans. Självklart ska vi ha tröjor och sånt också. Höhö.
Vi kom fram till att vi vill bo tillsammans, för vi har svårt att stå ut med annat folk en längre tid. Men tillsammans trivs vi.
Det är så med Angelheads. De är lätta att umgås med. Iallafall de jag har träffat. Vi tänker på ungefär samma sätt. Vi har samma humor. Ingen annan förstår det roliga med att svara JAAAAA! på en fråga. Eller bara säga nää Ola. Och folk tittar konstigt på en när man helt plötsligt utropar att "Jag är en rododendron!" (Kan meddela att Google Chrome tyckte att jag skulle ändra rododendron till drogberoende..) Eller säga ronk, ronk!
Jag kan inte sitta och filosofera över livet lika mycket med någon som inte är ett angelhead. Angelheads är bra människor. Man trivs med sånna. Lär känna en sån om du kan.

Ida, ett och ett halvt år kvar. Vi klarar det här, för vi har träffat Ola Salo!

Söndag

Idag har varit en ganska effektiv dag. Faktiskt. Jag har pluggat, massa som jag har skjutit upp jättelänge. Jag har bakat bröd, potatisbaguetter. Riktigt saftiga! Och jag har sprungit. Kanske att det är något jag inte borde gjort. Med tanke på mina benhinnor. Men jag hade mycket att tänka på, och jag började plugga till teoriprovet till idrotten. Så jag blev så sugen på att springa. Min hjärna klarnar upp då. Fast kul var det inte, jag sprang i spåret där de visst har gjort skidspår, så jag fick springa på kanten, där jag bara åkte igenom snön. Och ingen kondition har jag heller. Nu är det hårdträning som gäller på gymmet!
Lyssnar på Håkan Hellström nu. Det har jag saknat. Tänkte på konserten jag var på med Elsa och hennes kompis Herman, på Liseberg, 18 september. Jag längtade tillbaka jättemycket. Håkan var bra. Jag var med Elsa. Hela dagen var mysig. En sån där dag man vill tillbaka till hela tiden. Inte som i fredags. Jag har ångest. Och skäms. Nu kommer jag ta det lite lugnt med alkoholen ett tag framöver.

The Heart Is A Rebel

Jag kikade in på Motoboy's hemsida för att titta hur det går med hans album. Det släpps 3 mars, och en singel är släppt. The Heart Is A Rebel. Sitter och lyssnar på den nu. Jag tror den är bra. Den låter Motoboy. Men ändå nytt. Lite mera fart än hans första skiva tror jag. Mycket mera trummor. Fast egentligen tycker jag nog bäst om Motoboy när det är bara hans underbara röst och en gitarr. Då är han helt underbar och det kan inte bli mycket bättre än så.

Nu längtar jag dit och hoppas att Motoboy svänger förbi Linköping när han åker på turné. Det var så mysigt förra gången jag såg honom. Eller enda. Väldigt annorlunda andra konserter jag varit på. Alla satt ner och lyssnade. Inte så att det blev pinsamt tyst, utan en lyssnande, mysig tystnad.

Ja jävlar...

Igår var det fest med LP. Typ mitt ute i skogen. Det var trevligt. Tyvärr är mitt minne ganska svagt. Det känns som att tiden gick väldigt fort. Tycker inte att jag hann med någonting. Eller, det gjorde jag. Men det var iallafall kul att lära känna de andra än de i tvåan. Vissa lärde jag känna mer och vissa mindre. Tråkigt att vi inte gjort något sånt här tidigare.

Nu sitter jag hemma, kom hem runt halv elva. Ganska mycket bakis. Ganska fundersam. Jag ska nog sova en stund nu när min familj åker in till stan. Och fundera lite.

Tack för att ni var så söta mot mig då när jag var ledsen. Jag behövde det. Tack så mycket, ni är guld!

Personlig svacka när allt egentligen borde vara bra

Jag är lite nere igen. En Svacka. När allting egentligen borde vara bra. Dumma tankar som jag inte kan släppa. Jag är för svensk. Men jag kan inte förstå vad jag har som någon skulle kunna tycka om. Varför jag skulle vara så mycket bättre än någon annan. En textrad har snurrat i huvudet på mig under dagen, "Du har missförstått. Jag är inte värd det här, jag har ingenting som du vill ha". Den är från Det kommer bara leda till nått ont, med Säkert! och Markus Krunegård. Varför skulle någon tycka bättre om mig än någon annan? Jag har ju inget speciellt, inget positivt speciellt iallafall.
Egentligen är jag ganska glad just nu. Men när jag är ensam snurrar dumma tankar i huvudet. En kille har sagt att han tycker att jag är söt. Första tanken är att han driver med mig. Nästa tanke är, kanske menar han det. Sen blir jag skeptisk. Varför? Varför? Det finns hur många som helst som är snyggare/sötare/bättre/roligare (osv, osv) än mig. Du har missförstått. Jag är inte värd det här, jag har ingenting som du vill ha.

Jesus Christ Superstar

Jag valde att se på Jesus Christ Superstar. Det har jag varit på gång att göra väldigt länge. Jag har saknat den. Fast det var länge sen jag såg den kan jag fortfarande alla texterna.
Det tråkiga med att Malmö operan gjorde Jesus Christ Superstar är att filmen från 73 förlorade lite av allt som jag tyckte var bra. Istället för att alltid kunna texten, på engelska, kan jag den nästan bara på svenska men kan inte komma ihåg den på engelska. Jag skulle vilja se Malmö operans uppsättning igen. Men filmen från 73 räcker gott och väl.
Något jag funderat på är varför en låt/scen finns med bara i den här filmen. Den finns inte med på första utgåvan, i andra filmen, i Olas översättning. När Hannas och Kajafas träffas och diskuterar läget. Vad de ska göra med Jesus. Det är synd att den inte är med mer än i den filmen. För det är en av de roligaste scenerna. Hannas är ganska rolig att kolla på.
En annan låt/scen som är helt underbar är Herodes sång. Jag vet inte hur många gånger jag sett den, den är fortfarande lika bra. Och skrattar gör jag varje gång. Den var jag väldigt nervös över att se i Malmö, men det var kul där också, annorlunda, men roligt. Tyvärr är inte den låten lika bra på skivan. Till Malmös herodes behövs showen för att förstå det roliga.
Titta på det här klippet, ni kommer inte ångra er. Det var något mer jag tänkte på under filmen. Men det har jag glömt bort. Den är intressant iallafall. Och mysig, på något underligt sätt.

Väldigt trött

Jag är så himla trött. Kan ha något att göra med att jag var på gymmet idag. Och inte kunde somna igårkväll. Jag är verkligen helt slut.
Vi hade matteprov idag. Det kändes som att det gick väldigt bra, jag fastnade inte på någon uppgift. Kanske ett bra tecken, kanske ett dåligt. Det vet man inte. Men jag kände att jag kunde allting bra. Förutom en sak som var helt ologisk, men det var inte med på provet som tur var.
19 februari visas filmen om Ola på tv. Nej då, jag är inte ett dugg avis på Elise som ska se den på Göteborgs filmfestival. Men jag överlever. Huvudsaken är ju inte var man ser den, utan att äntligen få se den! Är det ungefär två år jag har väntat på det? Jag tror det.
Jag hade körlektion idag. Det gick bra. Backade runt hörn och startade i uppförsbacke. Starta i uppförsbacke blev jag proffs på. Backa runt hörn var jag mindre proffsig på.
Nu ska jag lägga mig i min säng och kolla på någon The Ark dokumentär, eller Jesus Christ Superstar. Jag har inte riktigt bestämt mig än.

Markus Kyrkogård

Jag har lyssnat på Markus mycket nu sista tiden. Fast på hans två nyaste album. De är mysiga. I början gillade jag dem inte. Men det brukar vara så när jag hör ny musik, det tar ett tag innan jag gillar det. Första gången låter det bara nytt och läskigt. Inte förrän jag börjat vänja mig vid hur det låter kan jag börja tycka om det. Nu har jag iallafall börjat lyssna på hans första album, Markusevangeliet. Jag har nog saknat det albumet. Det var hur länge som helst sen jag lyssnade på det. Men herregud vad bra det är!
Jag säger som det är att allt är sådär
Bara sådär, sådär som det är såhär års
”Och blir det inte bättre så lägger jag ner, så är det!”





Hinner knappt hem innan jag längtar bort

Jag har knappt hunnit hem och jag vill bort igen. Och jag är sur över småsaker. Egentligen har det nog att göra med igår, som faktiskt var en trevlig kväll. Men idag är jag sur över att min bror hade snott musen till datorn. När vi satt och fikade skulle mamma berätta en historia för min brors kompis. Och den historien är så dum. Det var inte alls så det var. Det har de kommit på själva. Sudda, skriva till, ändra, allt för att det ska bli roligare för nästa.
Igår var jag iallafall på bastukväll hos Michaela. Det var väldigt mysigt. Jag hade roligt. Jag behövde kvällen igår. Det var länge sen jag var ute nu. Inte för att vi var speciellt mycket ute men. Hoppa ut i snön, en mössa kan vara en katt, jag är väldigt lik en tant.
Det tråkiga var att jag hittade msn och pratade med en person som jag kanske inte borde pratat med just då. Det blev fel och nu vet jag inte. Ska förklara mig idag. Nu är den här dagen över snart, och jag som skulle plugga matte, plugga idrotts teori och läsa körkortsbok. Helvete. Nu är det så mycket, jag kommer bryta ihop. Vill du hjälpa till att hålla mig på fötter?

"Svart är ingen färg, det är så man känner sig"

När jag tänker efter är det här första gången på länge som jag är såhär deprimerad. Lite pinsamt att det beror på en mobil. Jag tappar all ork när jag blir depp. Mycket av deppigheten beror på att jag inte haft kontakt med varken Elise eller Ida idag. Jag är van vid att höras av varje dag.
Förresten Rosa, jag har inte läst igenom ditt utkast riktigt än, ska göra det snart. Men jag tror att de var tre stycken som spelade Maria. Jag är inte säker, men ska kolla upp det :)

Och allt rasar ihop.

Att en enda liten sketen händelse kan förstöra en hel dag. Dagen då allt var emot mig var jag ganska glad iallafall. Idag då det mesta har varit ganska bra, försvinner min mobil och allt verkar bajs. Jag är bara arg, inget är bra.
Det är inget som inte går att ersätta, mobilen var ändå bara en tillfällig i väntan på att ha råd med en ny. Men det var min kompis mobil som jag lånade. hennes gamla. Det gör det ännu värre och mig ännu argare. Varför!? Helvete..
Ska inte skriva mer nu.

Jag kom hem tidigt idag- klockan fyra

Våran engelska börjar nästa vecka. Så jag slutade kvart i tre idag. Det är tidigt. För mig just nu. Iförsej slutar jag halv elva imorgon. Men mina dagar håller nästan alltid på till fyra, så jag kommer hem klockan fem. Det är mindre kul. Iallafall. Jag har varit hemma sen fyra, nu är klockan snart halv åtta, och jag har hunnit i princip ingenting. Jag tycker att jag kom hem nyss. har iallafall pluggat lite matte.

Idag var vi i konditoriet. Det var kul att vara tillbaka. Även att jag fick göra småbröd- "torra jävla kakor", som min lärare kallar dem. Tycker att det ligger något i det. Det är inte gott någonstans med småbröd. Men det var som sagt kul att vara tillbaka där. Jag gillar att vara där. Det är mysigt. Plus att jag har gått över 15 000 steg idag!

Har inget att skriva så jag slutar nu. Jag är inte vettig just nu. Jo, förresten. Jag hatar mitt liv. Verkligen.

Dagen som är emot mig

Den här dagen vill mig inte väl. Det mesta har gått fel. Först stängde jag av alarmet så jag försov mig, jag fick en kvart på mig att hinna till bussen. Drog på mig kläder, åt en snabb frukost och borstade tänderna. Väl på bussen halv sov jag. Efter ett tag får jag den där paniken att jag inte vet var jag är. Då har bussen tydligen vänt eftersom den glömde köra in på ett ställe. Alltså blev jag sen in till stan. När jag äntligen kom fram till skolan var engelskan inställd. Ganska skönt det egentligen, men jag hade hellre sovit i min säng hemma istället för att vara inte social med folket i skolan. Efter engelskan skulle vi ha idrott, när vi kom dit ombytta och klara skulle vi ha teori. Ännu en sak jag hade gjort i onödan!

Dessutom var det pytt i panna i skolan och brandlarmet gick. Men Anki lät oss stå i ingången till butiken så vi slapp frysa. Men iallafall. Och bussen hem körde väldigt sakta. Så Anca missade sin buss hem.

Nu ska jag gå och elda upp köket.

Inte mycket till inlägg

Jag är helt slut. Sitter här mest för att hålla mig vaken till fem i tio. Raw börjar då. Orkar nog egentligen inte se det. Men det är roligt.

Anledningen till att jag är helt slut beror på att jag, förutom mer än 11 000 steg, börjat gymma idag. Tove körde skiten ur mig. Jag kommer inte kunna ta mig upp ur sängen imorgon. Men den här känslan har jag längtat efter länge. Att vara helt slut och inte orka mer än att sitta och dricka te. Det är så skönt att känna att musklerna är slutkörda och slappa, känna att imorgon kommer jag ha förbannat mycket träningsvärk. Okej, ingen bra förklaring. Ni kanske förstår iallafall.

Jag hittade några låtar med Sunrise Avenue på min mp3 imorse. De kom efter några andra låtar, så från början visste jag inte att de skulle komma. När första låten började kände jag bara igen den och fick en mental flashback. Det var i sjuan jag lyssnade på Sunrise Ave. Och låtar därifrån får jag så mycket känslor till när jag hör dem nu. Året i sjuan var ett väldigt lustigt år. Jag kände väldigt mycket då. Man kan nog säga att det var mitt "uppväxnadsår". Och mådde ganska dåligt. Men samtidigt var det en ganska mysig tid. Sunrise Ave. symboliserar det mysiga under sjuan. Samtidigt som jag fick en liten klump i magen.

Ny design

Igår var jag och såg på Har du hört ryktet om Morgans. Den var söt. Idag har jag åkt pulka med Hanna och Anca. Varför åker man inte pulka längre för?

Just nu orkar jag inte riktigt skriva något seriöst. Kanske kommer senare ikväll. Tanken med inlägget var iallafall att klaga. Jag vill ha en ny design på bloggen. Men jag har helt oinspirerad att skapa någon ny. Vet inte överhuvudtaget hur ajg skulle vilja ha den. Något förslag? Eller så är det bara att sätta sig och leka lite med photoshop. Men ge mig förslag iallafall!

Så får vi se hur det blir med ny design. Någon som är lite gladare än den här vill jag nog ha. Och The Ark kommer in i den, det är omöjligt utan dem. De är en för stor del för att uteslutas. Jag ska nog förklara det där med att leva i The Ark världen. Ida och jag diskuterade det där när jag var hos henne. Det var intressant. Jag saknar flickan! Men den där förklaringen får komma i ett annat inlägg. Nu är jag hungrig.

I år ska det bli ett må bra år

I vår släpper The Ark nytt album. I sommar ska jag till Peace and Love och Hultan. Jag ska få gå på The Ark konsert, jag ska se Markus Krunegård. Jag fyller 18. Förhoppningsvis ska jag ha praktik i Skottland. Det här ska bli ett bra år.

Förutom att jag redan har en massa roliga saker planerade ska jag jobba med att försöka må bra. Så snart jag får råd ska jag köpa ett gym-kort och börja träna. För det har jag märkt, att när jag börjar träna regelbundet mår jag bättre. Förutom att jag slutar äta så mycket godis och börjar äta bättre mat, blir jag mycket gladare och piggare. Det märks direkt tycker jag.

Jag har ganska dåligt självförtroende och självkänsla. Ofta hatar jag mig själv. Skäms, är blyg. Vågar inte riktigt. Jag ska lära mig att våga. Visa att jag klarar mer än jag tror. Bli kvitt mina fobier. Och börja bli trygg i mig själv. Idag flackar min blick fram och tillbaka, tittar hur alla andra gör, tittar så ingen tittar konstigt på mig, inte göra fel, inte göra fel, göra rätt, måste göra rätt. Jag måste lära mig att misslyckas. Lära mig att det inte är farligt att inte kunna allt. Att inte veta allt om allt. Jag är snart 18 år, det finns ingen möjlighet i världen att jag skulle kunna veta allt och klara av allt.

Jag ser fram emot det här året, det här året verar bara se ljusare och ljusare ut. Det här kommer bli bra.

Förseningar lockar fram mina "bästa" sidor.

Igår åkte jag hem från finaste, sötaste Ida. Inte kul. Jag ville inte åka. Vi hade det mysigt. Hann med en massa roligt. Som t.ex. åka skoter. Snöskoter alltså. Och dollarstore, och billiga kläder på h&m.

Upp var jag fyra timmar sen. Hem var jag lite mer än en timme sen. När jag fick reda på att jag skulle missa mitt tåg i Stockholm fick jag en jävla hemlängtan och kände för att börja grina. Och arg blev jag. Egentligen kanske jag inte var arg, det kan ha varit en blandning av hemlängtan och för lite sömn som gjorde sig påminnd. Men jag har nog varit ganska arg också. Att det aldrig kan funka. Fyra, av fyra tåg som jag åkte med var försenade. Hallå!? Skärpning! Jag vet att det är snöigt, och en dörr kan gå sönder ibland, och sj kan inte styra över ifall någon hoppar framför tåget. Men det verkar alltid vara något som försenar. Är det inte en älg på spåret är det lite löv. Är det inte det är det fel på något annat. Snart är det dags att börja fundera på hur man kan undvika all den här oturen.

Det enda som är bra med att vara sen är att jag ska få ersättning. Halva biljetten upp och en fjärdedel av biljetten hem. Välbehövligt, det är dyrt att leva. Nu ska jag sova, det är gratis iallafall. God natt.

Videoblogg, the one and only

Efter att ha tittat på väldigt många töntiga videobloggar bestämde vi oss för att spela in en egen videoblogg. Se och bedöm själva om vi är lika kassa som alla andra videobloggare! ^^


RSS 2.0